Review Povestea mea- Michelle Obama

De mult timp îmi doream să citesc această carte. Nu de mult, am și terminat-o și pentru că am terminat și cu examenele, vin cu un review care sper să vă fie de folos! Povestea mea de Michelle Obama este o carte care trebuie citită de orice femeie!

De ce? Pentru că este un exemplu demn de urmat, iar de ce, veți vedea în rândurile următoare.

Am să încep cu o scurtă prezentare clasică a cărții, ca să fie clar despre ce vorbim.

Prezentare Povestea mea- Michelle Obama

michelle obama povestea mea

Descriere carte:

În memoriile ei, o opera de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama îi invita pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experiențelor ce au format-o, pornind de la copilăria petrecută în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume. Descrie cu sinceritate desăvârșită și cu o inteligență vie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatându-și povestea asa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte și așa cum dorește ea. Plină de căldură, de înțelepciune și de revelații, Povestea mea este o însumare neobișnuit de intimă ce vine din partea unei femei inimoase și plină de caracter, care a sfidat necontenit așteptările, și a cărei poveste ne inspiră.

Citând propria declarație a lui Michele Obama: ”Procesul de scriere al acestei cărți a fost pentru mine unul revelator și plin de însemnătate. În răstimpul până la publicarea cărții Becoming în toamna aceasta, sper că și voi vă veți gândi la propriile povești, și am încredere că asta vă va ajuta să deveniți orice doriți. Poveștile voastre sunt cele pe care le aveți acum și pe care le veți avea mereu și sunt poveștile pe care trebuie sală vi le asumați.”

Editura: LITERA

Număr de pagini: 620

Anul apariției:2018

Părerea mea despre Povestea mea- Michelle Obama

Să știți că în următoarele poze veți găsi și 2-3 fragmente din carte, ca să vedeți exact cum este scrisă.

Din punctul meu de vedere, Michelle Obama a pus toată pasiunea posibilă în scrierea acestei cărți.

Și-a prezentat viața de la început, din copilărie până în prezentul scrierii cărții într-un fel în care vrei mai mult după fiecare rând.

Sunt multe de învățat din această carte. Michelle Obama ne oferă șansa de a învăța din experiențele ei cele mai profunde, iar prin statutul său de fostă primă doamnă, aflăm de lucruri la care altfel nu putem nici măcar să ne gândim.

Vedem o femeie ambițioasă, care a pornit de la un statut social precar, provenită dintr-o familie iubitoare, plină de probleme financiare și de sănătate, dar fericită. Desigur, rasismul nu a lipsit niciodată din viața ei, oamenii sunt răi, indiferent de an și de dorința de a face bine a altora, așa că nu puține sunt problemele prin care cei ca ea trec.

Discutând puțin subiectul rasismului, vreau doar să menționez că cei care au ceva împotriva altora rase, doar pentru ca sunt altfel, din punctul meu de vedere ar trebui cumva sancționați și să fie ilegal la modul cel mai serios acest lucru, deoarece nu este deloc normal. Diversitatea este frumoasă și ne scăpa de monotonia asta notorie.

Michelle Obama este înainte de toate femeie, apoi mamă și soție. A încercat să facă orice, ca fetele ei să ducă o viață normală, fără prea multe restricții din cauză că sunt fetele președintelui, să fie mereu aproape de familie, indiferent de câtă treabă avea. Și a reușit de cele mai multe ori.

Foarte de apreciat la ea este exact acest lucru. A vrut să se mențină pe o anumită linie normală, fără aroganță, fără a invoca că nu are timp pentru familie din cauza muncii și fără sa renunțe la lucrurile normale pe care le făcea înainte ca soțul ei sa devină președintele Americii.

Avem de învățat multe de la ea. De exemplu, cum să ții o familie unită indiferent de cât de ocupat este fiecare, cum să îți susții soțul chiar și când nu îți convine ce planuri are, doar pentru că îl iubești și vrei să fii alături de el mereu, cum să îmbini utilul cu plăcutul, cum să te ocupi de oamenii defavorizați și să le fii alături și multe altele.

De asemenea, afli multe obiceiuri și reguli pe care familia prezidențială trebuie să le respecte și cât de greu poate fi să faci parte dintr-o astfel de familie.

Deși poate fi plictisitoare pe alocuri, carte lui Michelle Obama- Povestea mea sau becoming, rămâne una dintre cele mai frumoase cărți tip biografie scrise vreodată. Ca femeie, ai extrem de multe de învățat din ea. Merită citită fără niciun dubiu!

 

Vezi Povestea mea-Michelle Obama 1 Vezi Povestea mea Michelle Obama 2

Voi citiți astfel de cărți?

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *