Recenzie Un Băiat Numit Crăciun de Matt Haig

Am decis să vă scriu această recenzie în Ajunul Crăciunului deoarece nu mi se mare o ocazie mai potrivită de a vă vorbi despre această carte. Sper să vă placă și să vă determin să o citiți, chiar dacă trece Crăciunul, deoarece este o carte minunată: Un Băiat Numit Crăciun de Matt Haig

Câteva date despre autor

Matt Haig este scriitor și journalist britanic, născut pe data de 3 iulie 1975. A scris numeroase alte cărți până la apariția acesteia, dar Un Băiat Numit Crăciun a avut cel mai mare success.

Până la apariția cărții despre care vorbim noi, autorul a mai publicat: The Last Family in England (2004),  Shadow Forest (2007), Runaway Troll (2008), Umanii (2013-2015 Ro), Băiatul Echo (2014-2015 Ro) și apoi a urmat Un Băiat Numit Crăciun.

Până în 2018 autorul a mai scos următoarele cărți: Fetița Care a Salvat Crăciunul (2016), Cum să oprești timpul (2017), Eu și Moș Crăciun (2017), Notes on a Nervous Planet (2018),  The Truth Pixie (2018).

Prezentare Un Băiat Numit Crăciun de Matt Haig

un băiat numit crăciun

Anul apariției: 2015

Editura: Nemira

Nr. pagini: 272

Vârsta: 8 ani+

Ilustrații: Chris Mould

Recenzie Un Băiat Numit Crăciun -Matt Haig

În primul rând, știu că am întârziat puțin cu cititul cărții, însă până acum chiar nu am avut ocazia să o citesc. Mulțumesc Bookster pentru ocazia de a o citi, a fost minunată!

Deși este o carte pentru copii mai mult, mi-a făcut mare plăcere să o citesc. Am retrăit spiritul Crăciunului într-un mod în care nu aș fi putut-o face dacă nu citeam această carte.

Am trăit numeroase sentimente în timp ce am parcurs această carte: căldură, fericire, tristețe și multe altele.

Deși este o carte pentru copii, nu este copilăroasă, ba din contră, ajută adulții să trăiască cu adevărat bucuria oferită de Crăciun. Deoarece, acest băiat numit Crăciun și-a găsit țelul cu adevărat în viață abia la vârsta de 62 de ani când și-a dat seama că scopul lui în viață este să ofere daruri tuturor, ca să îi facă fericiți.

Povestea este parcursă etapă cu etapă, îl prezintă pe viitorul Moș Crăciun din momentul când este doar un copil până când ajunge așa cum îl cunoaștem noi toți.

A trecut prin numeroase probleme, a avut parte de evenimente triste, însă a avut ceea ce puțini au: speranță. Și speranța a fost ceea ce i-a oferit șansa să meargă mai departe și să ajungă ceea ce este acum.

Povestea lui Moș Crăciun este o poveste frumoasă, plină de căldură și bunătate, din care toți avem de învățat exact aceste lucruri: să fim mai buni, să ne bucurăm de oameni și de ceea ce avem în jur.

De aceea consider că trebuie citită această carte de toți! Fie copil, fie adult. Totul este despre dăruire, speranță și realizarea imposibilului.

V-aș da mult mai multe detalii, dar am să stric bucuria citirii cărții, așa că vă invit să o citiți cât mai repede posibil!

Evoluția lui Nikolas sau Moș Crăciun:

Voi ați citit-o deja? V-ar plăcea să citiți Un Băiat Numit Crăciun?

Posibil să-ți placă și

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *