Recenzie Scrisori din insula Guernsey- Mary Ann Shaffer și Annie Barrows

Auzisem de această carte și așteptam cu nerăbdare să o citesc. Nu am avut ocazia să o cumpăr, însă am vizitat Cărturești Carusel din București și am găsit-o acolo. Scrisori din insula Guernsey de Mary Ann Shaffer și Annie Barrows- merită citită?

Ei bine, de la primele pagini această carte m-a făcut să nu mai vreau să o las din mână. Timp de 2 zile am stat în locurile special amenajate din Cărturești Carusel și am citit cartea pe nerăsuflate.

scrisori din insula guernsey

Prezentare Scrisori din insula Guernsey- Mary Ann Shaffer și Annie Barrows

Cartea este alcătuită numai din scrisori, iar acest lucru mi-a plăcut foarte mult. A fost diferit. Mai există câteva astfel de cărți, însă nu prea multe.

Nr. pagini: 304

Editura: Nemira

An apariție: 2018

Coperta îmi place foarte mult! Mi se pare că are un iz de romantism aspectul și stilul persoanei de pe copertă.

Cine sunt autoarele?

Aceasta este descrierea oficială:

Recenzie Scrisori din insula Guernsey- Mary Ann Shaffer și Annie Barrows

După cum ați putut citi anterior, Juliet este din Anglia și este scriitoare. Caută un nou subiect de roman și ajunge să facă schimb de scrisori cu un bărbat necunoscut de pe insula Guernsey. Între timp, un bărbat bogat și elegant din Anglia dorește să se căsătorească cu ea.

Găsește un nou subiect de carte în viața oamenilor de pe insulă. Treptat, Juliet începe să se simtă tot mai atașată de persoanele cu care schimbă scrisori. Personaje noi continuă să apară, deoarece toți vor să își etaleze povestea pe hârtie și să o facă cunoscută Julietei. Un personaj pe nume Elizabeth este prezentat de fiecare locuitor al insulei în parte sub diverse moduri. De ce este atât de importantă această femeie? Trebuie să citești cartea ca să afli! Merită!

Viețile acestor oameni s-au agățat de evenimentele din trecut din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și au trecut prin multe întâmplări uimitoare.

Din cauza faptului că a început să discute cu locuitorii insulei, Juliet se află la strâmtoare: cel care o cere de soție o dorește lângă el, însă gândurile ei stau tot mai mult la cei de pe insulă. Ce decizie ia având în vedere această situație?

Cine este bărbatul misterios cu care își schimbă scrisori? Va ajunge Juliet să își scrie noua carte? Ce alte decizii ia și cum îi schimbă viața acesteia?

Veți afla doar dacă veți citi! Nu vreau să vă stric încântarea de a citi cartea.

Ce îmi place și ce mi se pare inedit la această carte?

În primul rând, faptul că este compusă numai din scrisori.

În al doilea rând, stilul în care este scrisă. Este foarte captivant și foarte plăcut. Este un stil lejer, însă subiectul nu este deloc pueril. Te face să vrei să termini cartea cât mai repede, dar ți-ai dori și să aibă cât mai multe pagini.

În al treilea rând, îmi place subiectul ales. Este unul original și inedit. Eu nu am mai întâlnit acest subiect până acum. Am mai citit cărți compuse din scrisori, însă niciuna nu s-a ridicat la nivelul acesteia.

Și nu în ultimul rând, îmi place că ai ce învăța din această carte. Dacă vrei să vezi mai departe de povestea prezentată, descoperi că te învață cum să îți trăiești viața frumos și fericit și cum ai putea trece peste probleme.

Cartea te captivează și te face să fii însetat de lectură!

Merită citită imediat! Nu o ocoliți deoarece veți pierde multe.

Există ceva ce nu îmi place? Nu, nu există!

Cartea se găsește AICI.

Vă tentează să citiți cartea? Spor la citit!

Posibil să-ți placă și

10 comentarii

  1. Tare conceptul! Cred ca singura carte conceputa din scrisori pe care am citit-o se numea “scrisori penteu Sam”. Știu ca mi-a plăcut stilul, asa ca o voi pune și pe cea recomanda de tine pe lista.

  2. Buna ziua,

    Va recomand si filmul facut dupa aceasta carte : „The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society” este delicios intr-o zi ploioasa.

    Cu stima,
    Georgiana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *