• Acasă
  • Makeup & Frumusețe
    • Haul
    • Păreri
    • Produse consumate
    • Favoritele lunii
    • Evenimente
  • Cărți
    • Ce am mai citit – recenzii
  • Medicină
  • Contact
  • English

LacraRevs

Beauty, makeup & books

  • Acasă
  • Makeup & Frumusețe
    • Haul
    • Păreri
    • Produse consumate
    • Favoritele lunii
    • Evenimente
  • Cărți
    • Ce am mai citit – recenzii
  • Medicină
  • Contact
  • English
Home / Cărți • Ce am mai citit - recenzii / Recenzie Pacienta tăcută- ALEX MICHAELIDES, libris.ro
recenzie pacienta tăcută
Cărți, Ce am mai citit - recenzii Lacramioara martie 31, 2020

Recenzie Pacienta tăcută- ALEX MICHAELIDES, libris.ro

Am avut marea bucurie ca la Danube Bloggers Meets, cei de la Libris să ne fie sponsori. În acest fel mi-am putut îndeplini marea dorință să citesc Pacienta tăcută de Alex Michaelides. Desigur, dorința mea de a o citi a venit din marea de oameni care o recomandau și care au fost practic obsedați de această carte. Vă invit să vedeți părerea mea despre ea. Fără spoilere, promit!

Vă vine să credeți că Pacienta tăcută este o carte iubită într-adevăr de toți cititorii ei? Eu eram în dubii. În general nu îmi place să citesc ce e foarte popular, dar aș fi făcut o mare greșeală dacă nu o făceam!

Această carte este o un thriller perfect! Alex Michaelides s-a întrecut pe sine însuși prin creativitatea de care a dat dovadă având în vedere firul acțiunii, dar este de apreciat și stilul de scriere care face opera ușor de citit.

Cine este Alex Michaelides? Date generale despre Pacienta tăcută- pe scurt

Pentru că nu îmi place să vă plictisesc cu astfel de date, am să vă las aici o poză cu informațiile pe scurt despre el.

Prin urmare, fiind de meserie regizor nu este o uimire creativitatea de care dă dovadă prin scrierea acestei cărți!

Date generale

Număr de pagini: 368

Editura: Editura LITERA

Colecție: Buzz Books

Titlu original: The Silent Patient

Traducător: Dana Ligin Ilin

Cam acestea sunt datele generale de minim interes din punctul meu de vedere. Acum să trecem la lucruri mult mai interesante.

Recenzie Pacienta tăcută- Alex Michaelides

Descrierea cărții – Pacienta tăcută

Preluată de pe Libris:

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită, căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăiește într-o casa superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani. Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică în ceva mult mai teribil, un mister care captează imaginația comunității și o face pe Alicia celebră.

Prețul tablourilor sale crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide și de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei. Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie misterul motivului pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă…

Atașez și două impresii ale persoanelor celebre:

  • O povestire inteligentă, sofisticată, încărcată cu suspans real – un roman foarte bun conform tuturor standardelor. – Lee Child
  • Thriller-ul perfect. Nu am putut literalmente să îl las din mână – A. J. Finn

Părerea mea despre Pacienta tăcută

Sinceră să fiu, cartea m-a pus pe gânduri din momentul în care i-am văzut coperta. Mi-a transmis anumite sentimente pe care nu le pot descrie exact. Imaginația mea vede o tăietură de cuțit/o hârtie ruptă interpretată ca o durere sfâșietoare.

Trebuie să recunosc că dincolo de subiectul în sine am apreciat la această carte faptul că este rezistentă prin paginile groase și că are scrisul mai mare decât majoritatea cărților, ceea ce o face accesibilă spre citire pentru mai multe persoane. 
recenzie pacienta tăcută

De la primele pagini cartea te introduce într-un univers unic, special, care te face deja să îți pui întrebări în legătură cu ceea ce se întâmplă. Nu e ca și cum te introducere în acea lume a poveștilor de copii, dar orice carte are ceva a ei și dacă te ajuți de imaginație, vei simți că trăiești odată cu personajele.

De la prima pagină descoperim că Alicia ținea un jurnal, dar nu de foarte mult timp. Odată cu apariția unor momente stranii în viața ei, când se simțea urmărită, a început să scrie despre aceste lucruri. Dacă acest jurnal va avea vreo însemnătate sau nu, vă las pe voi să descoperiți pe parcurs.

Ce cred eu despre stilul autorului și despre structura cărții

Stilul autorului de a scrie este unul ușor de citit și de înțeles, cel puțin așa a fost pentru mine. Am citit cartea rapid, în 2-3 zile având în vedere că pe atunci încă aveam timpul ocupat cu mersul la facultate. Acest lucru s-a datorat și faptului că m-a ținut în suspans și doream să aflu mai repede ce se întâmplă, dar și datorită faptului că autorul a ne ajută prin faptul că stilul lui este unul ușor de citit, ceea ce îți permite să termini și cartea într-un timp mai scurt.

Cartea este scrisă pe mai multe planuri- din trecut și din prezent, dar și din perspectiva Aliciei pe de-o parte și a lui Theo Faber pe de altă parte. Mie îmi plac aceste interschimbări între planurile povestirii și mă țin de obicei și mai mult în suspans.

Pacienta tăcută a fost pentru mine o carte de mister în adevăratul sens al cuvântului?

pacienta tacuta

DA!! Una peste alta.. autorul a reușit să se joace cu minte mea mai mult decât mă puteam aștepta. Pe parcurs ce citeam cartea aveam impresia că lucrurile stau total altfel, aveam n scenarii în cap, n idei, de multe ori chiar credeam că am elucidat misterul. 

Totul, ca la final să îmi dau seama că absolut nimic din ce am crezut eu nu este real. Ăsta este și motivul pentru care mi-a plăcut atât de mult această carte. S-a jucat cu mintea mea atât de mult, eu fiind obișnuită să analizez ceea ce citesc destul de intens, încât am iubit-o și mai mult în momentul în care am văzut că a reușit asta cu brio și că nu mi-am dat nici măcar o secundă seama de ceea ce urma să se întâmple.

Ce mi-a plăcut și ce m-a determinat să fiu atât de curioasă cu ceea ce urma să se întâmple

Alicia.. ce e cu ea?

Alicia este găsită într-un mod ciudat, descris tulburător în carte, alături de soțul ei împușcat în cap de 5 ori. Este închisă într-un spital de psihiatrie deoarece s-a dovedit că nu este în deplinătatea facultăților mintale, mai ales prin faptul că refuză să vorbească. Ea era o pictoriță de succes, dar nimeni nu a încercat să o ajute să își revină printr-o terapie prin pictură. Cu toate acestea, ea crează un tablou care o reprezintă pe ea în momentul crimei- un autoportret.

“E surprinsă în timp ce pictează- și totuși pânza e albă, la fel ca expresia sa. Are capul întors peste umăr și privește țintă la noi. Cu gura deschisă, cu buzele desfăcute, mută.”

Cumva, totul se învârte în jurul Legendei Alcestei. Dați o căutare pe google să o citiți, în momentul în care dați de ea în carte. Veți vedea o asemănare la prima vedere, iar mai apoi, pe parcurs ce o citiți o să descoperiți mai multe!

Nu a spus nimic, nimănui. Nici de ce, nici cum, nici.. nimic. Pentru toți cei din afară, cei doi- Alicia și soțul ei duceau o viață perfectă- erau fericiți și bogați. Vă las pe voi să descoperiți mai multe. Dar sper că citatul anterior vă face să doriți să citiți cartea. Astfel de descrieri tumultoase, intrigante se găsesc pe tot parcursul operei. 

Theo Faber… ce e cu el?

Theo Faber, psihoterapeut, intervine după ani de zile când face tot posibilul să se angajeze la The Grove ca să descopere de ce Alicia nu vrea să vorbească și să o ajute să își recapete dorința de a vorbi și de a povesti.Încearcă orice metodă, inclusiv să afle de la prieteni și rude informații despre ea. Dar să nu uităm că încă din descrierea cărții aflăm că fără să știe și fără să vrea, pe parcursul acestui demers, Theo, care avea și el o soție pe care o iubea foarte mult, va ajunge să dea multe lucruri peste cap.

Prin urmare, ceea ce v-am zis mai sus și următoarele întrebări pe care mi le-am pus pe parcurs, m-au determinat să citesc cât mai repede posibil cartea.

Întrebări la care te las pe tine să găsești răspunsul în carte și care m-au determinat să citesc cartea dintr-o răsuflare:

  • De ce Alicia refuza să vorbească?
  • De ce a ales această metodă de apărare în fața a ceea ce s-a întâmplat și nu alta?
  • Reușește Theo să o facă să vorbească?
  • Se va descoperi până la urmă ce s-a întâmplat cu adevărat?
  • De ce a făcut asta Alicia?
  • Este pentru Theo, Alicia, o metodă de își arăta că poate să facă ca psihoterapeut ceea ce alții nu au reușit?
  • Așa cum aflăm din descriere, Theo chiar va da drumul la unele intrigi? Va avea probleme din cauza a ceea ce face?
  • Celelalte personaje care apar pe parcurs, nu apar nici ele degeaba. Ce rol au?
  • Care e finalul?

Finalul cărții- un alt lucru paradoxal, care te face să iubești cartea

Nu este un spoiler, promit! Voiam doar să vă spun că are final deschis. Și deși m-a uimit total finalul, nu este unul închis. Este total opus așteptărilor, dar în același timp cititorul rămâne cu multe întrebări fără răspuns. Va trebui să îți pui imaginația în lucru!

Pacienta tăcută- Pentru cine recomand această carte?

Desigur, o recomand tuturor iubitorilor de thrillere și cărți de mister. De asemenea, consider că este o carte care poate fi citită cu ușurință de orice tip de cititor. Se citește ușor și este plină de suspans. Cine nu ar iubi o astfel de carte? Eu sunt un cititor universal, spre exemplu.

Nota: 5/5, fără nici măcar un singur dubiu!

recenzie pacienta tacuta

Am citit thrillere mai bune de atât? Nici nu contează! Poate pentru unii a fost prea simplu scrisă, dar pentru mine a fost ceea ce trebuie! Și nu numai pentru mine! Puteți verifica recenziile de pe Libris să vedeți cât de multe persoane au adorat această carte!

Aveți link direct către carte! De asemenea, îi puteți susține pe cei de la Libris, care mereu ne fac ziua mai frumoasă, pe Instagram și pe Facebook!

Tu ai citit Pacienta tăcută?

 

 

 

 

Related Posts

  • povestea norocoasei ruth

    Recenzie Corint Junior- Povestea norocoasei Ruth- Ruth Behar

    Lacramioara iunie 24, 2020
  • Recenzie Corint Junior Seria Cogheart- Inimă cu cheiță și Diamantul lunii sângerii

    Lacramioara iunie 14, 2020
  • glorie târzie

    Recenzie Glorie târzie- Arthur Schnitzler

    Lacramioara mai 05, 2020

Recent Comments

  1. Georgiana Sabina spune:
    aprilie 1, 2020 la 9:38 am

    Ador cartea asta, efectiv am devorat-o, mi a placut mult. Nu ma asteptam la un astfel de final.

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      aprilie 4, 2020 la 2:53 pm

      Nici eu!!! Chiar m-a uimit

      Răspunde
  2. AlinS spune:
    aprilie 1, 2020 la 10:42 am

    Aseară am terminat de citit cartea. M-a bulversat. Tare captivantă

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      aprilie 4, 2020 la 2:53 pm

      Așa este!! Mă bucur că ți-a plăcut!

      Răspunde
  3. Roberta spune:
    aprilie 1, 2020 la 11:15 am

    Nu am citit cartea, dar imi suna foarte cunoscut. daca zici ca e printre cele populare, inteleg de ce 😀 Imi place tatuajul tau ! <3

    Răspunde
  4. Beauty With Camy spune:
    aprilie 1, 2020 la 12:49 pm

    Nu am citit dar știu ca este în trend acuma, asa ca o voi lua și eu. 😁 😁

    Răspunde
  5. Gabriela Bratu spune:
    aprilie 1, 2020 la 1:09 pm

    Am citit-o și mi-a plăcut maxim! Nu ma asteptam la o carte asa de buna

    Răspunde
  6. Ioana Vlad spune:
    aprilie 1, 2020 la 1:51 pm

    Am tot auzit de aceasta carte dar inca nu am citit-o, recenzia ta la determina sa o fac. Interesante fotografii de prezentare.

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      aprilie 4, 2020 la 2:52 pm

      Mulțumesc!

      Răspunde
  7. Denisa spune:
    aprilie 1, 2020 la 4:08 pm

    Am si eu cartea in biblioteca si cu siguranta abia astept sa o citesc. Subiectul e interesant.

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      aprilie 4, 2020 la 2:52 pm

      Da, a fost mai interesantă decât mă așteptam

      Răspunde
  8. ellafairytale spune:
    aprilie 1, 2020 la 6:29 pm

    Am mai auzit de aceasta carte, nu am apucat inca sa o citesc, recunosc ca ma atrage povestea.

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      aprilie 4, 2020 la 2:51 pm

      Dacă vreodată ai timp, nu strică :*

      Răspunde
  9. Albu Steluta Georgiana spune:
    aprilie 2, 2020 la 12:25 am

    N-am citit cartea dar mi-ai captat atentia cu craniul existent langa carte…avem si eu unul asemanator in anul 1 de facultate :))

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      aprilie 2, 2020 la 1:47 am

      Haha, eu acum îl construiesc abia, ca să zic așa.. În rest nu am avut :)))

      Răspunde
  10. Ioana Margineanu spune:
    aprilie 2, 2020 la 2:06 am

    Nu am citit-o, dar mă tentează, și recenzia ta contribuie la asta și mai mult! Mâine o comand și eu, clar!

    Răspunde
  11. Catalina Coman spune:
    aprilie 2, 2020 la 3:19 am

    Sigur va fi pe gustul meu. Cat de curand mi-o comand.

    Răspunde
  12. Roxana Elena Trandafir spune:
    aprilie 2, 2020 la 9:19 am

    Am inceput-o si nu am terminat-o. Acum cred ca ar trebui sa o fac. 🙂

    Răspunde
  13. Adriana Ivan spune:
    aprilie 2, 2020 la 9:33 am

    Mi-a plăcut și mie, dar nu i-aș spune thriller-ul anului.

    Răspunde
  14. Andraxela spune:
    aprilie 2, 2020 la 10:57 am

    Pe mine m-a atras aceasta carte de cand am vazut-o la libris! Am dat comanda, sper sa ajunga cat de repede 🙂

    Răspunde
  15. Rokolla spune:
    aprilie 2, 2020 la 11:15 am

    Am tot citit despre aceasta carte si chiar ma tenteaza s-o citesc si eu

    Răspunde
  16. Lucia Mihaela Curea spune:
    aprilie 4, 2020 la 7:13 pm

    Nu am citit-o inca, sper sa ii vina randul cat de repede.

    Răspunde

Leave a Comment

Anulează răspunsul

Despre mine

LacraRevs
LacraRevs

Numele meu este Lăcrămioara și am 25 de ani.
Restul.. vă las să aflați de pe blog!

Lacramioara

Newsletter

Loved posts

  • Păreri

    The Ordinary AHA 30% + BHA 2% soluție exfoliantă

  • Păreri

    Apă termală Avene vs Uriage – review și comparație

  • Makeup & FrumusețePăreriSfaturi, tips & tricks

    Acid azelaic The Ordinary- părere și tot ce trebuie să știi despre acest acid

  • Makeup & FrumusețePăreri

    Review/Părere Acid Salicilic The Ordinary- tot ce trebuie să știi

  • Păreri

    Review Gel Booster Vichy Mineral 89

ramonalacramioaraolaru

Med student 6/6(2014-2020), bookworm & makeup/beauty lover
I am neither an influencer nor a makeup artist.
Never enough makeup 💄💄💄
New:

ramonalacramioaraolaru
Clasica poză în lift 😅. Astăzi este o zi uș Clasica poză în lift 😅.
Astăzi este o zi ușor mai plină decât de obicei, chiar dacă nu are loc nicio intervenție chirurgicală.
Rutina într-o zi fără intervenții chirurgicale e cam așa :
- evaluare pacienți (înainte de vizita mare)
- scrierea evoluțiilor
- scrierea foilor noilor internați (cu anamneză, examen obiectiv etc) 
- vizita realizată de către medicul cardiolog, compararea analizelor și rezultatelor cu ziua anterioară 
- ecocardiografii realizate împreună cu medicul cardiolog pe secție sau în ATI
- pansamente
- externări
- scoaterea de fire de pacemaker/de tuburi de dren dacă este cazul
Din cauza covid poate varia, adăugându-se sau eliminându-se anumiți pași.
💗💗💗💗
Trezitul la ora 05:00- 05:30 începe să pară din Trezitul la ora 05:00- 05:30 începe să pară din ce în ce mai ok. 👌
Încă nu dorm destul, dar nici ca înainte nu mai e..
Încetul cu încetul cred că voi ajunge sa adorm și mai devreme ca să mă pot odihni destul.. 🤭
Ieri nu m-am simțit minunat, așa că am ales să Ieri nu m-am simțit minunat, așa că am ales să iau o pauză de la orice vizionând un serial și având alături o cafea în superbă mea ceașcă @mobexpertromania și recipientele pentru gustări @englishhomeromania, dar și rujurile mele preferate @douglasromania @bobbibrownromania
Primele zile de muncă🥰 .. Trebuie să recunosc Primele zile de muncă🥰
..
Trebuie să recunosc că primele zile de muncă au fost total opusul la ceea ce mă așteptam. Și partea bună este că totul este mult mai bine decât credeam că poate fi.
Desigur, munca nu este la nivelul ei real, deoarece din cauza inf. covid nr personalului medical și a pacienților este mai mic, dar medicii din jurul nostru, de la primari la rezidenți ne ajută să învățam cât de multe putem noi, ca începători.
🤭 Nu uitați că în chirurgia cardiovasculară pașii sunt mici, dar siguri 😏.
Mă trezesc la 05:30 sa plec spre munca și sunt constant obosită, dar mă obișnuiesc eu și cu asta.
#firstday @pearlmedd @dr.andreeabondor @ioana__pet #firstday
@pearlmedd @dr.andreeabondor @ioana__petre
Cozy day before the storm. 😕🙄❤️ E o zi Cozy day before the storm. 😕🙄❤️
E o zi de aceea când nu știu ce să fac. 😅
💗Însă, broșa creată de @ioana__petre
Și charmul stetoscop de la @theofficialpandora @_alexandra_danciu_ nu puteau trece nemenționate.
💗
Acestea fiind spuse.. De mâine încep munca. Trec printr-un mixt de emoții parcă mai rău ca la rezidențiat. Nu știu ce mă așteaptă, nu cunosc locul, nu știu cum  merg lucrurile, nu știu cât să îmi limitez speranța.. Însă știu că dacă asta este pentru mine, munca și pasiunea mă vor ajuta.
Am noroc că sunt un om care se adaptează aproape instant.. Dar tot nu pot lăsa emoțiile deoparte..
💗
Vă urez tuturor care începeți mâine munca multă baftă și să fie totul așa cum vă doriți!
❤️
#sinsay
#zaraoutfit #sephoraromania @sephoraromania #diorlipglow #diorlipstick @notino_ro #bobbibrowncosmetics #humanheart #coffeetime #cozyreads @editura_litera #litera #femeiacuchimonoalb #pearljewelry @yankeecandle @yankee.land #yankeeland
Load More... Follow on Instagram
@Twitter Feed

Latest Pins!

Theme by Bloompixel. Proudly Powered by WordPress
Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Refuz Șterge cookie Citeşte mai mult
Politică de confidențialitate

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.