Recenzie Harry Potter și Copilul Blestemat- piesă în 2 părți

harry potter si copilul blestemat

Și acum îmi amintesc cum drag cum citeam cărțile cu Harry Potter atunci când eram în adolescență. Le-am iubit foarte mult, așa cum majoritatea copiilor a făcut-o. Când am văzut că a mai apărut o carte cu Harry Potter am fost foarte încântată, însă abia acum am reușit să ajung să o citesc. Ce părere am?

Ei bine, în primul rând e Harry Potter- e cumva imposibil să nu îți placă și sunt sigură că o să fiți majoritar de acord cu mine.

Despre carte – Harry Potter și Copilul Blestemat 

Este a8-a carte din seria Harry Potter.

Vine cu ceva nou și uimitor pentru cititori- este scrisă sub formă de piesă de teatru în 2 părți. 

Scrisă de: Jack Throne, bazată pe o poveste originală J. W. Rowling și John Tiffany.

Premieră: Londra, 20 iulie 2016.

Gen: fantezie, aventură, dramă

Nr. pagini: 320

Editura: Arthur

Ediția pe care o am eu este din 2016, însă în iunie 2018 a apărut încă una, puțin modificată- cu dialog complet și câteva modificări suplimentare. Sunt curioasă care sunt acestea.

Prezentare preluată de pe site-ul editurii Arthur.

A OPTA POVESTE. NOUĂSPREZECE ANI MAI TÂRZIU.

Bazată pe o nouă poveste originală de J.K. Rowling, John Tiffany și Jack Thorne, Harry Potter și copilul blestemat este o nouă piesă semnată de Jack Thorne. Este a opta poveste din seria Harry Potter și prima jucată oficial pe scenă. Premiera mondiala a piesei a avut loc pe 30 iulie 2016, la un teatru londonez din West End. Acest volum conține scenariul repetitiei cu public și ne invită să luam parte la un nou episod din saga lui Harry Potter, a prietenilor și familiei lui.

Pentru Harry Potter mereu a fost greu să fie el însuși, iar acum, când lucreaza până la epuizare la Ministerul Magiei, are soție și trei copii care merg la școală, nu e cu mult mai ușor. 

În timp ce Harry se războiește cu un trecut care refuză să rămână unde îi este locul, fiul lui cel mic, Albus, luptă și el cu greutatea unei moșteniri de familie pe care nu și-a dorit-o niciodată. Când trecutul și prezentul se contopesc amenințător, și tatăl, și fiul descoperă un adevăr incomod: uneori întunericul vine de unde nu te aștepți.

Prin urmare, aceasta este prezentarea oficială a cărții.

Ce cred eu despre Harry Potter și Copilul Blestemat?recenzie harry potter și copilul blestemat

Ei bine, nici eu nu știu exact ce să cred în acest moment.

Recunosc că mi-a plăcut ideea că este scrisă sub formă de piesă de teatru- nu pentru că îmi plac piesele de teatru, ci pentru că era altceva. Însă, cu siguranță mi-ar fi plăcut mai mult să fie tot tip roman.

De asemenea, mi-a plăcut ideea că de data aceasta personajele sunt adulți, însă totodată am impresia că opera și-a pierdut din esență.

Pe ici colo mi se pare a fi ușor puerilă și de departe a avea aceleași calități ca celălalte 7 cărți din serie.

M-a atras foarte mult ideea că seria Harry Potter continuă, așa că am pornit la drum cu o mare încântare când am început să o citesc. Încântare care treptat a început să scadă, deoarece mi se părea că povestea începe să fie cam trasă de păr.

Nu vreau să fac spoiler, prin urmare am să fiu foarte scurtă: povestea se învârte în jurul lui Albus, copilul lui Harry Potter și prietenul său cel mai bun Scorpius care este copilul lui Draco. Cei 2 sunt cei mai buni prieteni și din cauza unor frustrări interioare bazate pe nemulțumiri în relația copil-părinte, Albus dorește să facă un bine așa cum făcea tatăl lui și intră în belele.

Pe parcursul cărții anumite elemente adăugate vă vor uimi, deoarece nu veți înțelege de unde și până unde s-au gândit la așa ceva.

Nu îmi place că se citește extrem de repede. Am terminat-o în 3 4 ore adunat.

Sper să existe un al 9-lea volum care să remedieze nemulțumirile aduse odată cu acesta.

Per total, mi-a plăcut opera doar pentru faptul că este cu și despre Harry Potter și noua sa familie, acesta este și motivul pentru care i-am acordat nota 4 din 5. Însă, dacă ar fi să fiu total obiectivă și să uit de existența lui Harry Potter, nota reală ar fi un 2/3 din 5.

Pe de altă parte, deși puteți fi dezamăgiți, eu spun că ar fi ok să o citiți. Poate nu merită banii, dar sigur o veți găsi pe la vreo bibliotecă sau Bookster- așa cum am făcut eu.

Notă- 4/5

Puteți lua cartea de pe site-ul editurii Arthur sau de AICI.

Voi ați citit Harry Potter și Copilul Blestemat? Sunteți fani harry potter?

Posibil să-ți placă și

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *