RECENZIE Criza de Robin Cook

Inițial, m-a atras această carte deoarece are tematică medicală, așa că m-am gândit de ce să nu îi ofer o șansă. Pe lângă aceasta am mai cumpărat și Șocul tot de Robin Cook.  Astăzi am să vă prezint articolul numit Recenzie Criza de Robin Cook.

Prezentare Criza de Robin Cook

recenzie criza de reobin cook

Număr pagini:535

Editură: RAO

Anul apariției: 2006

Structură: prolog, capitole: 24, nota autorului

Gen: thriller

Fiecare capitol prezintă la început locul acțiunii, ziua săptămânii/data completă și ora.

Cartea face parte dintr-o serie de investigații a unor decesese de către medicii Jack și Laurie.

Descriere copertă spate Criza de Robin Cook

Medicii Laurie Montgomery și Jack Stapleton, angajați ai Institutului de Medicină Legală din New York, se confruntă cu o inexplicabilă serie de morți neașteptate petrecute în două importante unități spitalicești ale orașului. Cei doi medici legiști își asumă rolul de detectiv, încercând să lămurească acest mister, în condițiile în care nimeni nu vrea să recunoască faptul că aceste decese ar fi survenit în alt fel decât pe cale naturală. Ipoteza unui ucigaș în serie care bântuie pe holurile spitalelor, omorând pacienti prin metode imposibil de depistat, începe să se contureze pe masură ce eroii romanului pătrund tot mai adânc într-un hățiș de întâmplări bizare care par a avea legatură cu sistemul asigurarilor de sănătate din Statele Unite. 

Confruntată cu probleme personale și cu descoperirea faptului că este purtatoarea unui marker genetic responsabil pentru cancerul la sân, Laurie Montgomery simte tot mai acut nevoia de a se dedica rezolvării acestui straniu caz, căci, ajunsă în vâltoarea evenimentelor, devine ea însăși o posibilă victima a criminalului în serie.

Preluat de pe www.libris.ro

Recenzie Criza de Robin Cook

Pentru mine a fost o carte ușor de citit, în ciuda numărului mare de pagini.

M-a atras foarte mult atât subiectul cărții în sine, deoarece are tematică medicală, dar și lectura în zine a fost foarte captivantă. Ultimile 150 de pagini le-am citit fără suflare deoarece devenise tot mai palpitant și doream să aflu mai repede ce se întâmplă.

Cartea este scrisă într-un stil ușor, care permite să fie citită de oricine. Nu ai ce să interpretezi la ea. Tot ceea ce poți face este să te chinui să îți dai seama de dinainte cine este făptașul și motivele acestuia.

Personajele sunt tipologii simple, însă spre final unul dintre personaje o să vă uimească. Personal, nu m-am gândit la ceea ce am aflat din carte despre acel personaj.

Personajul principal se numește Craig și este un medic care practică medicina concierge- medicină cu plată sau asistență medicală de lux- se plătește o sumă mare anual de către pacient pentru a avea medicul la dispoziție non-stop. Alături de el este soția sa Alexis și cumnatul său Jack, medic legist.

Tot ceea ce vă pot spune este că Craig intră într-un proces de malpraxis în urma decesului uneia dintre pacientele sale și soția sa Alexis împreună cu fratele acesteia, Jack încearcă să îl ajute cât de mult pot în proces.

Cele 2 morți au fost crime sau pacienții au murit pur și simplu de boală, într-un mod firesc?

Se află adevărul până la final?

Finalul este unul la care te aștepți sau nu?

Toate le vei afla dacă vei citi cartea! Merită! Este o lectură relaxantă de seară sau vacanță, care în afara căutării descifrării celor 2 morți, nu te stresează intelectual! Nu am ce defecte să îi găsesc.

Lectură plăcută!

Cartea se poate achiziționa de pe următoarele link-uri (vă las link direct către carte):

www.libris.ro

www.elefant.ro

Voi ați citit cartea? Vă place acest gen?

Posibil să-ți placă și

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *