Recenzie Corint Junior- Povestea norocoasei Ruth- Ruth Behar

povestea norocoasei ruth

Povestea norocoasei Ruth de Ruth Behar, publicată la Editura Corint Junior este o care de adolescenți din punctul meu de vedere, dar care poate impresiona cu ușurință un adult în orice moment al vieții sale.

Dacă nu ai citit vreodată o carte de adolescenți care trezește în tine sentimente mai puternice decât multe alte cărți specifice vârstei tale, ai ocazia să o faci cu Povestea norocoasei Ruth. Inspirată din viața reală a autoarei, povestea unei părți din copilăria acesteia te va învălui într-un complex de sentimente care uneori cu greu vor putea fi controlate.

Povestea norocoasei Ruth- Ruth Behar

Editura: Corint

Nr pagini: 230

Anul apariției: 2019

Ruthie Mizrahi este supranumită Domnișoara Șotron, Regina din Queens, atât de bună este la acest joc pentru fete. Familia sa e refugiată de puțin timp din Cuba, iar Ruthie are de învățat multe despre limba, obiceiurile și cultura noii sale patrii, America. Un accident de automobile schimbă totul. Prizonieră într-un corset de ghips, Ruthie învață mai întâi să se cunoască și să facă față neputinței. Din fericire, ajutată de familie și de prietenii care se perindă prin camera ei, aducându-i daruri frumoase și povești de viață, Ruth se simte mai puțin singură, mai puțin abandonată și găsește forța de a-și vindeca trupul și sufletul, redevenind astfel Domnișoara Șotron, Regina din Queens.

Recenzie Povestea norocoasei Ruth – Ruth Behar

Ruthie Mizrahi sau Domnișoara Șotron este personajul principal care te va acapara de la primele pagini. Pe parcursul cărții, descoperi un copil plin de viață, fericit, care se pregătește împreună cu familia pentru o viață nouă. Însă, totul se schimbă în viața ei după ce are loc un accident de mașină.

Înainte de acest eveniment nefericit pentru ea, părinții ei veniseră în America pentru a avea o viață mai bună. Ruth dorea să aibă și ea lucrurile pe care le aveau copiii din jurul ei, iar părinții ei făceau unele eforturi pentru a i le oferi. De asemenea, avea și un frate.

Ea locuia într-un bloc unde mai erau și alte persoane venite din țările defavorizate și aflate în căutarea unei vieți mai bune. S-a împrietenit cu ei și ducea o viață fericită. Când tatăl său face mai mulți bani, cumpără pentru prima dată o mașină și iese la plimbare cu familia. În acel moment, are loc accidentul din care cea mai vătămată iese Ruth.

La școală trebuia să fie promovată într-o clasă mai bună, deoarece învățase mai bine engleza.

Aceasta rămâne impobilizată la pat zile întregi. Pierde prietenii, pierde timp, pierde bucuria de a trăi, dar nu pierde educația: are parte de școală acasă cu ajutorul unei profesoare.

Cartea este scrisă pe un ton amuzant, copilăros și nu prea în același timp. Mai sus v-am dat un exemplu de titlu de capitol, pentru a vedea la ce mă refer.

Însă, felul cum este scris textul nu este deloc neplăcut pentru adulți. Ba din contră, mie mi-a făcut plăcere să o citesc.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Povestea norocoasei Ruth

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că sentimentele transmise sunt autentice. Sunt conturate foarte bine, alături de personaje.

Prin ceea ce a trecut Ruth nu trec mulți copii și este foarte greu de suportat chiar și de un adult. Un copil plin de viață este și mai afectat de o astfel de întâmplare.

Cartea ne arată și ne învață ce important este suportul familiei și prietenilor în tot acest timp. Faptul că deși nu este ușor nici pentru familie, nici pentru persoana în cauză, se poate face tot efortul pentru a trece peste probleme.

Ruth a avut parte de o copilărie grea. O copilărie din care noi, adulții tineri sau maturi și nu numai, avem multe de învățat. Eu spre exemplu din această carte am învățat cum ar trebui să nu mă comport față de persoanele din familia mea care au astfel de probleme. Ce înseamnă răbdarea și iubirea.

Vă las pe voi să descoperiți mai multe, dar vă asigur că așa cum un copil poate învăța din Povestea norocoasei Ruth că poți trece peste orice problemă, așa și adult poate înțelege mai bine ce este în sufletul unei persoane puse în fața unei așa situații și cum ar trebui să acționeze.

Vă asigur că în ciuda tuturor problemele, până la urmă, Ruth a fost cu adevărat o norocoasă.

Voi citiți astfel de cărți?

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *