Recenzie Aleea cu licurici Kristin Hannah

Kristin Hannah m-a cucerit de la primele pagini ale cărții Privighetoarea, așa că am decis să citesc și alte cărți scrise de ea. Aleea cu licurici este diferită de Privighetoarea, însă stilul și subiectul ei m-au acaparat cel puțin la fel de mult.

Fiind foarte încântată de Kristin Hannah, am început să citesc primele pagini ale cărții cu o mare încântare. Eu am citit o ediție mai veche și am citit-o în format pdf, deoarece am citit-o pe Kindle.

Cine este Kristin Hannah?

În vârstă de 58 de ani, fost avocat și actual scriitor din California, Kristin Hannah a scris aproximativ 23 de cărți din 1991 până în prezent. A cunoscut culmile succesului în 2015 odată cu publicarea romanului Privighetoarea. 

Prezentare și recenzie Aleea cu licurici de Kristin Hannah

Eu am să vă prezint ediția cea nouă, pe care o găsiți peste tot de cumpărat, nu pe cea pe care am citit-o eu.

Data apariției: februarie 2018;

Număr pagini: 496;

Editura: Litera;

Preț întreg: 40 lei;

Eu nu am să vă povestesc din acțiunea cărții și nici nu am să transcriu descrierea ei de pe copertă, deoarece aceste lucruri le găsiți ușor și pe librăriile online sau în magazinele fizice.

Ceea ce vreau eu să fac este să vă descriu cum m-am simțit eu când am citit această carte. Ce mi-a transmis și de ce. De ce mi-a plăcut sau ce nu mi-a plăcut.

Prin urmare, am să încep prin a vă spune că pentru mine a fost o carte pe care am putut-o citi ușor. Însă, acest lucru nu o face o lectură de vacanță, deoarece povestea în sine este foarte pătrunzătoare și își oferă șansa de a învăța multe.

În esență, opera se bazează pe povestea a 2 adolescente: Tully și Kate. 2 fete extrem de diferite, dar care unite de un eveniment nefericit, devin cele mai bune prietene. Tully este fata populară, care caută să atingă culmile succesului și care nu a avut o familie adevărată, iar Kate este fata care nu a avut niciodată prieteni adevărați, care are o familie fericită, dar care trece prin criza adolescenței și își urăște familia. Cele 2 trec prin numeroase evenimente împreună, au foarte multe obstacole de trecut, merg la aceeași facultate și aleg aceeași carieră.â. Tully atinge succesul dorit, însă Kate începe să își dea seama că își dorește altceva de la viață. Ce va face? Va ieși din umbra lui Tully sau va alege să urmeze același drum în continuare, deși nu își dorește acest lucru? Peste ce obstacole trec fetele? Ce evenimente le va decide viitorul? Își vor face propia familie? Desigur, vei afla totul doar citind cartea. Care crede-mă, merită din plin!

Acum, am să vă spun 3 lucruri principale pe care le-am învățat din această carte.

  1. Orice ar fi, o prietenă adevărată nu trebuie dată la o parte pentru unele greșeli. Greșelile sunt specifice nouă, oamenilor. Trebuie să le iertăm și să trecem peste ele, deoarece altfel o să ne pierdem cea mai bună prietenă, un sprijin de care am avut nevoie în trecut și de care poate vom mai avea nevoie pe viitor. Trebuie să ne înțelegem cei mai apropiați prieteni și să îi apreciem așa cum sunt. Să le fim alături la nevoie, indiferent de starea relației pe care o avem cu ei. Și totodată, 2 persoane total diferite, pot fi prietene pe viață/
  2. Familia este un element foarte important pentru oricine. Ne oferă o liniște psihică de care avem nevoie cu toții, indiferent de vârstă. Un lucru foarte important pe care l-am realizat este că, lipsa familiei din viața ta, te va afecta pentru totdeauna, pe când, prezența ei, deși treci deseori prin momente în care te cerți cu părinții sau în care îți dorești să locuiești singur, te va ajuta pentru totdeauna.
  3. Din punctul de vedere al carierei, succesul este foarte important. Te poate face să te simți împlinit până atingi o vârstă de aproximativ 50 de ani, însă, după aceea, inevitabil te va ajunge din urmă singurătatea și dorința de a avea o familie. Prin urmare, nu trebuie niciodată să alergăm doar după carieră. Trebuie să găsim echilibrul între viața profesională și de familie sau, dacă punem pe primul loc una dintre cele 2, să fim siguri că asta este ceea ce ne dorim.

Din carte ai de învățat mult mai multe lucruri. Povestea celor 2 este fascinantă și te va ajuta să realizezi multe lucruri, mai ales dacă ești tânăr și nu ai experiență de viață.

Am să vă mai vorbesc puțin de titlu. Poate vă întrebați ce însemnătate are. Aleea cu licurici este denumirea străzii unde s-au întâlnit cele 2 fete, vecine fiind pentru o perioadă relativă de timp. Acea stradă era luminată parcă de niște licurici uneori, de unde și numele ei. De asemenea, pentru povestea în sine din punctul meu de vedere, luminile produse de licurici pot face referire la faptul că acea stradă este locul care le-a adus lumină în viață celor 2 adolescente. Locul unde a început o prietenie de nedespărțit.

O puteți cumpăra de AICI, unde o găsiți deseori la reduceri! Spor la citit!

Voi ați citit această carte? Vă place să citiți astfel de cărți?

 

 

 

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *