Recenzie Aleasa dragonului- Naomi Novik

Nu acum mult timp, am terminat de citit această carte: Aleasa dragonului de Naomi Novik. Deși credeam (știam) că este o carte pentru persoane mai tinere, am vrut să o citesc, deoarece m-a atras ceva la ea, numai din titlu și copertă. Ce? Nu știam pe atunci. Știam doar că vreau să o citesc.

Când am pus prima dată mâna pe ea și am citit primele pagini, eram ceva de genul: Meh… oare nu e prea copilăroasă? Ei bine, regret nespus și acum că am spus aceste cuvinte. Vedeți mai jos de ce, însă am să încep prin a vă prezenta cartea pe scurt și mai apoi părerea mea.

Aleasa Dragonului- Naomi Novik

Editura: Nemira

Data apariției: 17 mai 2017

Colecția: Nautilus

Nr. pagini: 448

Vă las mai jos o poză cu scurta descriere a cărții și câteva păreri:

Sunt sigură că v-ați dat seama din descriere care urmează a fi aleasa dragonului, chiar dacă nu ați citit nicio pagină din carte. Acum, să vorbim despre ea, despre Agnieszka. Însă.. doar despre ea vom vorbi? Chiar poate fi cartea atât de predictibilă doar după descriere și să se oprească aici? Ei bine, nu.. Cartea ne ascunde multe surprize.

Părerea mea despre Alegerea Dragonului- Naomi Novik

Nici nu știu de unde să încep. Am trecut prin atât de multe emoții citind această carte minunată, încât nu știu dacă reușesc să mă exprim.

Agnieszka un nume dificil de citit, însă un nume puternic, un nume care arată un personaj curajos, un personaj ieșit din tiparele unui copil obișnuit sau adolescent mai bine zis.

După cum ați citit în descriere, o dată la 10 ani, dragonul alege o fată pe care o ia la el, apoi după 10 ani îi dă drumul. Dar… cine este acest dragon? Chiar este un dragon? Ei bine, nu, el este un om, bine, nu este un simplu om, are niște talente/abilități speciale, și… „coboară din cer”. Ce face cu acele fete pe care le ține captive 10 ani? Ce abilități are el? Veți afla doar citind, nu vreau să dau din casă, cum s-ar spune.

La primele pagini, nu am crezut că voi fi prietenă cu Agnieszka, părea o copilă râzgâiată și atât. Însă, pe parcursul acțiunii arată firea ei reală: curajoasă, puternică, deloc râzgâiată și iubitoare de oameni.

O să vă zic un singur lucru despre așa zisul dragon: lua fetele ca să le învețe lucruri, să le maturizeze, responsabilizeze și să le ofere mai mult decât le poate oferi satul de unde vin, din punct de vedere intelectual și nu numai.

Agnieszka s-a dovedit a fi foarte diferită de ceilalți. Era neîngrijită la început și neîndemânatică, dar, pe parcurs, s-a dovedit a avea un talent înnăscut, pe care Dragonul nu l-a mai văzut la nimeni altcineva în ultimii zeci de ani.

Fata se va dovedi de mare ajutor în lupta cu Codrul. Cine/ce este codrul? Codrul reprezintă răul suprem, însă nu este răul clasic din basme, învins de personajele bune și gata, totul este bine și frumos.

Acțiunea romanului nu este atât de simplă, nu este un roman chiar pentru copii, este un roman care surprinde tot mai mult, pe parcurs ce îl citești.

Codrul domnea peste satele din jur, iar Dragonul trebuia să îl țină în frâu. Când punea stăpânire pe cineva, „intra în el, îl poseda cu totul”. Dacă erai atins de el, prin tine vorbea Codrul și asta se vedea în faptele și în vorbele tale. Te cuprindea încetul cu încetul, te învăluia într-o ceață și nu îți mai dădea drumul. Oare reușea cineva să salveze oamenii posedați de acest rău malefic?

Codrul ascunde multe secrete, neștiute și neimaginate. A ținut captiv persoane ani sau zeci de ani, le-a secătuit de orice vlagă, dar nu le-a omorât. Prindea putere cu cât mai mulți capturați, ca în viața reală, nu?

Codrul este răul cu care trebuie să luptăm fiecare și pe care trebuie să avem puterea să îl învingem. Însă, Codrul din această lectură este un rău inteligent, care pune personajele la încercări neașteptate.

De ce a fost aleasă Agnieszka, ce talent are, de ce este atât de specială și ce relație va construi cu restul personajelor, veți vedea doar citind. Vă las mai jos un fragment legat de codru, ca să înțelegeți la ce mă refeream:

Sper că veți citi această carte, deoarece aveți foarte multe de învățat din ea! Veți avea parte de o lectură profundă, ușoară și care vă va dirija printr-o multitudine de emoții: fericire, tristețe, suspans, pasiune și nu numai.

Despre titlu nu am să vă mai vorbesc, deoarece deja este evident de ce se numește cartea Aleasa Dragonului.

O puteți cumpăra de AICI și o recomand cu mare drag!!

Voi ați citit Aleasa Dragonului? V-ar plăcea?

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *