Ravensburger Puzzle- ce să faci în casă în perioada de izolare și nu numai

Pe 7 martie când am avut întâlnirea bloggerilor- Danube Bloggers Meet, cei de la Ravensburger puzzle ne-au fost alături cu un puzzle. Mai aveam în casă de când eram mică câteva, dar nu mai făcusem un puzzle de ani de zile.

Beneficii ale realizării unui puzzle de către copii, dar mai ales de către adulți.

Am fost bucuroasă să văd că sunt printre sponsori deoarece știam că îmi va face plăcere să îmi reamintesc de copilărie. Voi ce credeți? Să faci puzzle este o activitate de copii?

Ei bine, dacă asta credeați până acum, pregătiți-vă să vă aduc câteva argumente pro realizarea de puzzle de către adulți.

În primul rând, există puzzle pentru copii și pentru adulți. Desigur diferă din punctul de vedere a dificultății, dar și a imaginilor, unele fiind caracteristice copiilor. Ravensburger oferă o mare diversitate pentru ambele categorii de vârstă. De asemenea, vine și cu un nou tip de puzzle – 3D.

Pentru copii știm deja cu toții că ajută foarte mult la formarea lor intelectuală prin creșterea atenției,a memoriei, a creativității și a inteligenței.

Pentru adulți are următoarele beneficii:

  • Și pentru adulți are beneficiul de a crește și de a îmbunătăți memoria, chiar dacă adulții nu mai sunt în procesul de formare. Cum se întâmplă acest lucru? Prin refacerea conexiunilor neuronale care au existat în tinerețe.
  • Te va ajuta să îți îmbunătățești abilitatea de a rezolva problemele.
  • Îți îmbunătățește orientarea spațială.
  • Îți vine să crezi sau nu, îți crește și IQ-ul.
  • Întârzie apariția bolilor precum Alzheimer sau demență.
  • Îți îmbunătățește starea de spirit. 
  • Scade nivelul de stres.

Cu siguranță există și multe alte beneficii, dar acestea mi s-au părut mie mai importante.

Ravensburger puzzle

După ce ți-am enumerat aceste beneficii demonstrate științific sunt sigură că acum îți dorești să faci și tu un puzzle. Ce poți face mai bun în această perioadă de izolare decât să îți îmbunătățești procesele de la nivelul creierului și să îți îmbunătățești starea? Cu toții suntem stresați în această perioadă, iar rezolvarea unui puzzle pe lângă faptul că vă aduce beneficiul de a vă îmbunătăți memoria și altele, vă ajută și să vă scădeți nivelul de stres.

Eu am realizat puzzleul în 4-5 ore împreună cu părinții mei. A fost ocazia perfectă de a ne reuni ca familie, deoarece din cauza lipsei timpului nu am mai avut astfel de activități de foarte mult timp.

Nu îmi pusesem în plan în acea zi să fac acest puzzle, dar familia mea a dorit așa că am zis.. de ce nu? Și acum sunt tare bucuroasă că am făcut acest lucru.

Fiecare avea propia strategie în realizarea lui, dar într-un final ne-am descurcat. Tatăl meu este cel care avea o strategie bine pusă la punct față de mine și de mama mea și mereu îi dădeam strategiile peste cap găsind alte piese și începând puzzleul din alt loc față de cel gândit de el.

Ne-a ajutat într-adevăr să ne îmbunătățim abilitatea de orientare în spațiu și de analiză a lucrurilor. Nu mai spun de cât de bine ne-am simțit în timp ce făceam acest puzzle și de starea de satisfacție din momentul finalizării lui.

L-am lăsat nestricat câteva zile după ce am lucrat la el, deoarece ne-a fost milă să îl stricăm imediat.

Ce puzzle Ravensburger am realizat eu

ravensburger puzzle

Ceea ce am realizat eu a fost un puzzle de doar 500 de piese și l-am realizat cu familia în 4-5 ore, așa că mă gândesc că singură mi-ar fi luat triplu. Este acest lucru un minus? Nu! Chiar din contră! Dacă îl faci singur, te va ajuta mai mult din punctul de vedere al îmbunătățirii proceselor neuronale și a stării de spirit! În această perioadă cu siguranță ai nevoie de așa ceva! Dacă vrei beneficiile acestea să fie în totalitate doar ale tale, poți achiziționa mai multe variante, câte unul pentru toată familia!

Dificultatea celui ales de mine a fost medie din punctul meu de vedere, din cauza unor porțiuni de imagine destul de asemănătoare. Lucru care din nou a constat un beneficiu deoarece supune creierul la un lucru mai intens, prin urmare și rezultatele vor fi mai bune.

Recomand realizarea unui puzzle pe lună! Știu că pare mult, dar ai să vezi că după ce îți reamintești ce fel este și vezi ce beneficii are, ai să vrei să faci acest lucru și nu ai să îl consideri absolut deloc o pierdere de timp! Nu uita că îți aduce numai beneficii! În cazul meu a fost și reunirea familiei mele pe lângă toate celelalte!

Peisajul meu tomnatic a fost o imagine care chiar mi-a plăcut și pe care intenționez pe viitor să o înrămez, deoarece ar reprezenta un tablou perfect. Și dimensiunile destul de măricele îl fac un tablou perfect pentru o cameră mare. Calitatea lui este evident superioară și abia aștept să fac următorul puzzle.

Prin urmare, izolarea este momentul perfect de a redescoperi ceea ce este bun pentru tine și pentru mintea ta! Și desigur, pentru a te distra!

puzzle ravensburger

Tu ce spui?? Îți este dor să faci un puzzle? Consideri că îți aduce beneficii în această perioadă de izolare?

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *