Părere Șampon Anian Cola cu cafeină și Foresan Deluxe- triodeluxe.ro

triodeluxe anian cola

Am mai avut anterior câteva produse pentru păr de pe Triodeluxe.ro și au fost excelente pentru părul meu. Acum am avut ocazia să testez și alt produs- Șampon Anian cola cu cafeină și am să vă prezint câteva date despre el și ce fel a funcționat în cazul meu. O să găsiți menționat și odorizantul de casă de la Foresan Deluxe.

Am mai folosit de la ei șamponul Tresseme cu keratină care a fost foarte bun pentru părul meu, balsamul cu keratină Anian și keratina lichidă tot Anian. Găsiți pe blog detalii despre toate.

Mai întâi de toate vreau să vă menționez că eu am un fir de păr subțire, am un scalp gras cu dermatită seboreică de care nu prea am scăpat, iar firul de păr spre vârfuri este foarte deteriorat.

sampon anian cola cu cafeina

Șampon Anian Cola cu cafeină

Cantitate: 500 mL

Ingrediente active: cafeină, scorțișoară

Descriere produs de pe triodeluxe.ro:

Șampon stimulativ și fortifiant. Oferă strălucire și catifelare, acționează împotriva căderii părului.
Șamponul Cola Anian este creat utilizând cafeina stimulatoare, sorbitol, scorțișoară și vanilie, ingrediente care sunt prezente în băutura de cola. Acest amestec, cu o aromă răcoritoare, va curăța părul lăsându-l moale și strălucitor.
Cafeina pătrunde în scalp în timpul spălării și stimulează creșterea părului. Scorțișoara are efect benefic asupra creșterii părului sănătos și asupra scalpului.

Ce face cafeina pentru păr?

Cred că toate ați auzit până acum de efectele benefice ale cafeinei asupra părului și a foliculului pilos. Eu doar am să vi le reamintesc puțin acum, ca să vedeți dacă vi se potrivește acest timp de șampon.

De-a lungul timpului s-au făcut numeroase studii cu privire la efectele cafeinei în corp, dar și la nivelul părului. Trebuie să nu uitați că efectul acesteia nu este general valabil, deoarece fiind diferiți în proporție de 100% a oameni/chimie/genetică și ce mai vreți voi, și efectele substanțelor asupra corpului nostru sunt diferite.

Astfel, studiile au arătat că poate fi oprită căderea părului cu ajutorul cafeinei. Practic, căderea părului are foarte multe cauze și mai întâi trebuie să descoperi care e aceasta. După ce ai descoperit și tratezi și cauza (cantități scăzute sau prea mari de dihidrotestosteron, alte tulburări hormonale- spre exemplu hipertiroidia, boli dermatologice- alopecie sau stresul), poți folosi astfel de șampoane ca tratament curativ sau adjuvant.

Cum acționează cafeina asupra scalpului sau firului de păr?

Un studiu care datează din 2007 arată că cafeina poate stimula firul de păr crescând mai des și mai lung și prelungește faza anagenă a acestuia.

Ca să vă explic ultima informație vreau să vă amintesc că firul de păr trece prin 3 faze de dezvoltare:

  • faza anagenă sau de creștere propiu-zisă care durează și până la 6 ani
  • faza catagenă sau de tranziție, care apare la sfârșitul primei etape și este momentul în care firul de păr se oprește din creștere și i se degradează”baza”, ducând la căderea acestuia
  • faza telogenă sau de latență este ultima și reprezintă momentul de pauză în care locul care a susținut până acum firul de păr căzut, este în repaus. Acolo nu mai crește nimic timp de aproximativ 6 săptămâni, urmând ca mai apoi să se dezvolte un nou fir de păr în acel loc.

Problemele de cădere ale firului de păr apar fie prin scurtarea faze anagene sau alte procese, iar cea de întârziere a creșterii desigur că se poate datora unei faze telogene prelungite. Numai medicul dermatolog vă poate spune cu adevărat cauza și ce puteți face, fiecare cauză având un tratament specific, fiind aproape întotdeauna ajutat de șampoane cu ingrediente de stimulare a creșterii, precum cel cu Cola de la Anian.

șampon anian cola cu cafeină

Cafeina de asemenea duce la creșterea vascularizației la nivelul foliculului pilos. Acest lucru ajută la creșterea mai rapidă a firului și la întărirea acestuia.

Să nu uităm că cafeina mai conține și antioxidanți, ceea ce ajută la a da părului vitalitate și strălucire. Pe lângă antioxidanți, acest efect este dat și de circulația sanguină crescută. Sângele aduce astfel nutrienți la nivelul firului de păr.

V-aș spune mai multe, dar acum trec la a vă spune experiența mea cu acest șampon. Am vrut mai întâi să vă convingeți că aveți nevoie de el și de ce poate face asupra părului.

Părere Șampon Anian Cola cu cafeină

Eu probleme mari cu căderea părului nu am avut sau nu le-am dat importanță. Am avut perioade de stres foarte mare sau hipertiroidie care mi-au influențat creșterea părului sau mi-au stimulat căderea lui, dar nu a fost un lucru permanent. Cel puțin, nimic îngrijorător pentru mine.

Folosesc acest șampon cam de 1 lună de zile. Nu trebuie să mai spun că m-a atras foarte mult prin mirosul de Cola, vanilie și scorțișoară (mă fac vinovată de dependență de Coca-Cola). Consistența lui este de gel, destul de consistent și are culoarea mult cunoscutului suc.

Eu am oricum o dermatită seboreică de care nu am scăpat nicicum în totalitate, așa că nu are rost să vă spun efectul șamponului direct pe scalp, deoarece nu ar fi unul corect și obiectiv. Însă, am să vă spun de efectul pe lungimea firului de păr.

Părul meu este evident mai strălucitor și mai sănătos ca aspect. Eu nu am găsit de-al lungul timpului un șampon perfect în toate, motiv pentru care le combin de fiecare dată când am timpul necesar.

Am observat să că i-a fost încetinită căderea, dar acest lucru este strict subiectiv, iar cum am mai spus, substanțele au efect diferit asupra fiecărei persoane în parte.

Face spumă repede, nu mi-a iritat scalpul sau pielea din jur, curăță în profunzime, desigur că nu îmi usucă firul de păr și mirosul lui, fiind unul plăcut de mine, mă relaxează.

Vă recomand să îl încercați dacă aveți nevoie de un astfel de șampon și sunteți iubitoare/iubitori de Coca-Cola, așa ca mine!

Foresan Deluxe- odorizant

foresan deluxe

Produsul se poate folosi ca odorizant pentru:

  • băi și toalete
  • dulapuri
  • cameră
  • pardoseli
  • locurile unde se țin deșeurile menajere

Se aplică câteva picături în colțurile camerelor, în dulapuri, iar pentru pardoseli sau odorizant general, se aplică câteva picături în apă. Spre exemplu, pentru pardoseli puteți aplica 5-8 picături în 5L (Aceasta fiind recomandarea producătorilor).

Mirosul este floral și plăcut mie. Este destul de persistent. Având în vedere cantitatea de 125mL și faptul că se folosește adăugând picături, este un produs spornic și la un preț foarte bun.

Vă las un link exact către produs- Foresan Deluxe, ca să aflați detaliile necesare.

Pe cei de la Triodeluxe îi puteți susține pe paginile lor de Instagram și Facebook.

Voi folosiți produse de pe triodeluxe.ro? Ce părere aveți despre șampoanele cu cafeină?

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *