Fragile Lives- Professor Stephen Westaby- recenzie-carte pentru studenți la medicină și nu numai

Despre autor

Prof. Dr. Stephen Westaby este unul dintre cei mai buni chirurgi cardiaci din lume. Acesta a practicat până de curând medicina în Anglia, țara în care s-a și născut. Povestea acestuia este una care te face să realizezi că, dacă ai pasiune poți obține orice! Dr. Westaby era foarte atașat de bunicul său, care însă a murit din cauza unei boli cardiace, ceea ce l-a determinat și mai mult să devină chirurg cardiac. Înainte de decesul bunicului, acesta a văzut la televizorul alb-negru o emisiune intitulată „Life in your hands” unde a văzut pentru prima dată o intervenție chirurgicală cardiacă.  Inițial,  a lucrat portar la spitalul din satul natal și făcea orice ca să poată intra, chiar pe ascuns în sala de operații! Acest lucru cred că spune tot despre el.

O scurtă prezentare și părere despre carte

Fragile lives nu are încă o traducere în limba română, motiv pentru care am citit-o în engleză. Cum am ajuns acasă de la congresul medical unde l-am întalnit pe acest minunat medic, am intrat pe www.elefant.ro ca să comand cartea… În câteva ore nici măcar nu mai era pe stoc! Se pare că în rândul studenților la medicină a creat o mare impresie.. și are și de ce!

Apărută în februarie 2017

Nr de pagini: 320

Titlu întreg:  Fragile Lives: A Heart Surgeon’s Stories of Life and Death on the Operating Table

Gen: autobiografie

Premii :

SHORTLISTED FOR THE COSTA BIOGRAPHY PRIZE

THE SUNDAY TIMES NO.2 BESTSELLER

WINNER OF THE BMA PRESIDENT’S AWARD 2017

 

Fragile lives este o carte care te face să înțelegi cum anumiți oameni pot avea succes în domeniu, câtă muncă implică, câtă determinare, iubire și pasiune față de ceea ce faci.

Astfel, cartea prezintă viața dr Westaby din copilărie și până în momentul scrierii cărții. Descoperind pasiunea față de medicină, deși inițial se credea că are înclinații artistice, acesta a făcut tot posibilul să intre în sala de operații, chiar în momente în care acesta nu avea voie. Autorul descrie toate problemele întâmpinate, dar și tot succesul pe care l-a avut într-un mod în care tu, ca cititor, vei realiza că motivația și munca reprezintă esențialul în orice îți dorești să faci.

În timpul intervențiilor chirurgicale, de fiecare dată acesta a reușit să găsească metode să își salveze pacienții- prezintă practic ceea ce trebuie să facă orice medic din întreaga lume. Toate problemele, toate operațiile și toate întâmplările sale care i-au marcat viața și existența sunt detaliate în această carte.

De ce ar trebui sa citești această carte? (chiar dacă ești sau nu student la medicină/medic)

  • este foarte motivațională
  • îți arată că orice problemă întâmpini, soluții există
  • toate întâmplările sunt reale
  • este o metodă bună de a afla informații în legătură cu operațiile cardiace și tehnologia utilizată

Ce mi-a plăcut la această carte?

Absolut tot! Nu sunt expertă în domeniu, însă am citit sute de cărți, iar aceasta este cea mai bună autobiografie pe care am citit-o vreodată!

Trebuie neapărat să o citești- ai multe de învățat din această carte, mai ales dacă ești student la medicină sau medic rezident!!

L-am întalnit pe autor în viața reală!!

Am avut marea onoare să îl cunosc la un congres medical, să discut și chiar să fac o poză cu el. Nu am să uit niciodată momentul în care am reușit să discut cu un așa mare om, deoarece de-a lungul vieții a salvat mii de vieți, mai exact- aproximativ 11.000. A făcut operații revoluționare, a inventat el însuși metode și ustensile medicale, pe loc, în timpul unor nedorite complicații apărute în cadrul intervențiilor cardiace. Un om minunat, inteligent, pasionat, sufletist și puternic care a creat o operă demnă de citit și recitit!

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *