Cu ultima suflare- Paul Kalanithi, recenzie

cu ultima suflare

Din păcate în ultima perioadă nu am deloc timp pentru citit, însă nu mă pot abține ca printre frânturi să nu citesc măcar câte 10 pagini și astfel am ajuns astăzi să fac o scurtă recenzie a cărții Cu ultima suflare de Paul Kalanithi.

Cu ultima suflare- Paul Kalanithi

Despre autor

Nu am să vă plictisesc prea mult cu date despre autor, deoarece le puteți găsi oriunde, însă am să menționez ceea ce consider eu important.

Paul a fost un medic neurochirurg excelent din Arizona, care a urmat Facultatea de Medicină Yale și a absolvit magna cum laude. Din păcate trebuie să vorbesc la trecut de acesta, deoarece a decedat în martie 2015 în urma unui cancer pulmonar descoperit tardiv. Ciudat și tulburător.. nu? Mai rău este că vârsta la care și-a descoperit boala a fost una foarte fragedă: doar 36 de ani.

Editura: NEMIRA

Pagini: 188

Publicată în 2016

Recenzie

Probabil acum vă întrebați: cum este posibil să fii medic și să nu îți dai seama că ai o problemă?

Exact la acest tip de întrebări are grijă autorul să vă răspundă, prin rândurile scrise. Acesta povestește tuturor cititorilor prin ce a trecut, cum a descoperit, ce a gândit în momentul aflării diagnosticului, cum a luptat și de ce a ales să facă acele lucruri.

Cazul lui nu trebuie luat ca exemplu, nu acesta este scopul cărții. Tu, dacă din nefericire suferi de această boală sau știi pe cineva care a fost diagnosticat cu cancer, nu te gândi imediat că ceea ce a făcut el este cel mai bine doar pentru că era medic la bază, nu trebuie să faci acest lucru. Ceea ce trebuie să faci este să înveți din experiența lui de viață!

Paul, a aflat că suferă de această boală într-un stadiu foarte avansat, iar boala a avut o evoluție foarte rapidă, provocând o mare suferință. Era căsătorit, fără copii și aceasta era o mare nerealizare pentru el.

Ce este de făcut când ești tânăr, ești un medic extraordinar și pasionat, nu ai copii și îți dorești să ai, dar ai și cancer în fază terminală? Mai există un rost în viață? Mai ai de ce să lupți?

Ați fi uimiți să aflați că răspunsul lui Paul este: DA! 

Cartea începe printr-un Cuvânt înainte scris de un prieten de-al acestuia și continuă cu PARTEA I care are câteva capitole despre viața de student la medicină și cazuri medicale întâlnite. PARTEA A IIA continuă povestea acestuia din momentul în care a aflat că suferă de cancer. Lupte seculare cu viața, cu simptomatologia bolii și dorința arzătoare de a trăi a lui Paul. Toate acestea sunt menite să ne arate că merită să sperăm și să credem în noi indiferent de problemele pe care le avem.

Tratamente inovatoare pentru cancer, zile și zile pe care le-a pierdut aflat în ultimul stadiu de boală, cu scopul de a își putea îndeplini cel mai mare vis: să aibă un copil- copil care a și apărut pe lume. Pe toate acestea le găsiți detaliate într-o carte de 185 de pagini, publicată postmortem de soția acestuia.

Împăcarea cu gândul morții, o luptă continuă de a supraviețui și a face cât mai multe în timpul rămas, speranță, putere și dragoste. Despre asta este cartea.

Merită citită din plin! Merită să vezi că există speranță și scop în viață chiar și când problema ta… chiar nu mai are rezolvare! Te asigur că vei vedea cu alți ochi lumea!

Nu vă pot ura lectura plăcută deoarece povestea nu este una fericită, însă vă pot spune că dacă citiți această carte, nu veți regreta!

Sport la citit!

Este cineva care a mai citit Cu ultima suflare? Ce părere aveți?

Eu am luat-o de pe www.elefant.ro, dar o găsiți și în librării.

 

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *