Barza- Plasturi împotriva durerilor menstruale și șervețele cu bicarbonat de sodiu

Știu, poate vi se pare ciudat că dintr-o dată scriu despre așa ceva. De ce am acceptat această campanie, deși eu nu am nicio treabă aparentă cu acest subiect? De ce am dorit totuși să vă atrag atenția asupra acestor 2 produse?

Ei bine, pentru că sunt femeie… sau „fată”? Nu știu exact ce să vă spun, pentru că în jurul nostru sunt atâtea presupuneri, atâtea păreri, atâtea interpretări, încât nu știu exact ce să zic. Știu însă sigur că sunt o reprezentantă a sexului feminin și că avem parte de anumite situații despre care nu trebuie să ne fie rușine să vorbim. Situații normale, situații foarte des întâlnite și care chiar nu reprezintă o rușine.

Nu sunt mamă și nici nu voi fi curând, așa că nu am cum să vă spun povești impresionante și emoționante despre cum am aflat eu că sunt însărcinată șamd. Însă, sunt o studentă la medicină și am acceptat propunerea celor de la More than Pub și Barza pentru că doream să vă atrag atenția asupra a 2 probleme medicale, caracteristice atât fetelor- cât și femeilor.

Produsele care sunt specifice sarcinii, vor ajunge la o persoană care chiar are nevoie de ele. Până atunci, permiteți-mi să vă spun 2 vorbe despre dureri menstruale, respectiv plasturii pentru durerile menstruale Barza și șervețelele cu bicarbonat de sodiu, care ne ajută la prevenirea și lupta împotriva infecțiilor.

Cei de la Barza au atașat și o scrisoare personalizată cu numele meu, așa că vreau să le mulțumesc foarte mult, deoarece aceste detalii contează cel mai mult!

Eu astăzi am să vă vorbesc de 2 produse pe care eu le pot folosi, deoarece nu vreau să vă vorbesc despre teste de sarcină, eu neavând nicio legătură cu acest subiect.

Barza- plasturii împotriva durerilor menstruale și durerea menstruală

barza plasturi impotriva durerilor menstruale

Sunt o fericită și din acest punct de vedere, însă uneori, mai sufăr și eu de astfel de dureri. Niciodată nu m-a durut abdomenul inferior, ci mereu m-a durut spatele inferior cu o zi înainte sau fix în prima zi de menstruație.

Crampele menstruale apar de obicei după eliberarea ovulului din ovar și apar în abdomenul inferior, dar și la nivelul inferior al spatelui. De obicei încep cu o zi, două înainte de prima zi de sângerare și continuă 2-3 zile după.

Se poate asocia cu greață, vărsături, diaree, cefalee (dureri de cap) sau amețeli.

Dar, de ce apar aceste dureri?

După cum bine știți, lunar, până la o anumită vârstă, organismul unei femei se pregătește pentru o posibilă sarcină. Asta înseamnă că, cantitatea de estrogen eliberată este mai mare, ceea ce duce la îngroșarea ultimului strat al uterului- endometrul. De asemenea, se dezvoltă noi vase de sânge sub formă de spirală, care au rolul de hrăni noul țesut apărut.

În momentul în care nu s-a produs implantarea ovulului fecundat în acest strat al uterului, pregătit pentru atașare printr-o mucoasă mai groasă și mai vâscoasă, nivelul de estrogen scade. Când nivelul de estrogen scade, cantitatea în plus de țesut trebuie eliminată. Pentru a se elimina, uterul trebuie să se contracte.

Astfel, uterul se chinuie să elimine acel țesut de care nu mai are nevoie, producând contracții, deci dureri, care apar fie la nivel abdominal inferior, fie la nivelul inferior al spatelui. Deoarece este un țesut bine vascularizat, se elimină prin menstruație sângele obținut prin ruperea ultimului strat al uterului și partea din endometru care nu îi mai este folositoare organismului.

Vă întrebați cumva, cum de știe organismul că nu s-a produs fecundarea și trebuie eliminat acel strat al uterului care ne provoacă nouă atâta durere lunară? Ei bine, pe perioada întregii luni a ciclului menstrual, ovarele și conținutul lor trece prin diverse faze.

Faza 1- faza foliculară (preovulatorie). Are durată variabilă, de obicei între 10 și 14 zile. În această perioadă, în ovare apar mai mulți foliculi sub acțiunea unui hormon care se numește chiar foliculostimulant. Se alege un folicul dominant, ceilalți încetând din dezvoltare și eliminându-se. Foliculul dominant se maturizează și începe să secrete estrogen. Astfel, scade secreția de hormon foliculostimulant (Deoarece nu mai este nevoie momentan de dezvoltarea altor foliculi) și crește secreția de hormon luteinizant.

Aceasta este perioada de îngroșare a endometrului, când se întâmplă tot ceea ce v-am spus mai sus.

Faza 2- faza ovulatorie. Prin secreția crescută de hormon luteinizant, se produce maturarea completă a foliculului dominant. Se eliberează ovulul din acest folicul maturat și este captat de trompa uterină. Dacă în 24 de ore se produce fecundarea, începe embriogeneza. Dacă nu, acesta se va dezintegra.

Faza 3- faza postovulatorie sau luteală. Începe după ovulație, în lipsa fecundării ovulului. Durează în general întotdeauna 14 zile și se termină cu prima zi de sângerare. După eliminarea ovulului din folicul, acesta se transformă într-o formațiune numită corpul galben. Acesta, este făcut să secrete cantități mari de progesteron, care ar trebui să ajute la implantarea ovulului fecundat, însă, când acest lucru nu se întâmplă, corpul galben se transformă în corpul alb și scade secreția de progesteron.

Faza 4- faza de sângerare.

Cum ajută plasturii Barza contra durerilor menstruale?

Ei bine, cred că nu există fată sau femeie care să nu își fi diminuat durerile cu ajutorul căldurii. Țin minte că în liceu colegele mele își puneau inclusiv eșarfe în jurul taliei pentru a încerca să micșoreze durerea. Eu nu sunt adepta pastilelor pentru astfel de probleme, doar în cazurile foarte severe, așa că ameliorarea durerii cu căldură mi se pare o variantă foarte bună.

Dar de ce vă povestesc toate acestea? Datorită faptului că aceasta este metoda prin care ne ajută plasturii Barza să depășim această perioadă neplăcută: cu ajutorul căldurii- care știm că are rolul de a relaxa mușchii, deci scade contracția lor- exact cauza durerii noastre.

Ce poate fi mai comod decât să ne transformăm o zi dureroasă în una liniștită, printr-un mod atât de confortabil și de ușor? Nu trebuie să mai luăm pastile pentru dureri sau să ne punem n haine în jurul taliei. Dacă căldura funcționează în cazul tău, poți apela la Plasturii împotriva durerii menstruale Barza, cu succes.

Practic, acești plasturi conțin cărbune activ și generează căldură pe o perioadă de maxim 12 ore.

 • Se pot folosi pentru dureri minore spre medii.
 • Nu trebuie lăsați mai mult de 12 ore.
 • Menține normală funcția ovariană.
 • Se poate folosi pentru durerile abdominale inferioare, dar și pentru durerile de spate.
 • Este multifuncțional: poate ameliora inclusiv durerile lombosacrate.
 • Pe lângă ameliorarea contracțiilor uterine, ameliorează și inflamația pelvină care se produce în mod normal.
 • Produsul este recomandat de Societatea De Obstretică și Ginecologie.
 • Se aplică pe spate în zona dureroasă sau pe burtă în zona dureroasă.
 • Se aplică pe lenjeria intimă.
 • Dacă simțiți că vă încălzește prea mult și nu puteți suporta, scoateți plasturele!

Cutia conține 3 plasturi și nici nu ai nevoie de mai mulți. Spre exemplu, eu am probleme o singură zi și nu sufăr de dureri 24 de ore, senzația dureroasă crescând progresiv.

Prețul este foarte bun și deseori găsiți oferte pe site-ul celor de la Barza. Puteți găsi AICI plasturii, dar și celelalte produse care v-ar putea interesa.

Barza- șervețele intime cu bicarbonat sau de ce avem nevoie de un astfel de produs?

barza servetele cu bicarbonat

Da, da știu, multe găsiți jenant un subiect de acest timp, mai ales persoanele de peste 35 de ani (aici vorbesc de părinți/mătuși/bunici nici nu mai spun), însă nu înțeleg de ce. Poate eu am o gândire mai liberă datorită studiilor din domeniul sănătății, unde am învățat că nu este o rușine absolut nimic, ci doar percepții greșite ale societății.. sau cine știe. Sper ca tu, care citești asta acum, să nu fii așa sau să să îți schimbi părerea curând.

Perioada de dinaintea menstruației și cea din timpul ei este foarte ciudată pentru întreg organismul. Imaginați-vă că lunar, noi, reprezentantele sexului feminin, suferim modificări în organism. Modificări aduse de valori diferite ale hormonilor și sunt sigură că știți câte probleme aduc aceste dereglări ale hormonilor în general.

Din fericire, la noi acest lucru este normal, însă, uneori, din cauza unor factori favorizanți (lenjerie necorespunzătoare, folosirea de produse de igienă necorespunzătoare sau prea parfumate, alimentație necorespunzătoare- prea multe zaharuri rafinate etc), aceste dereglări hormonale reprezintă momentul perfect pentru fungi sau bacterii să se dezvolte și să dea senzații de disconfort sau infecții. Tot în această perioadă, pHul mucoasei vaginale crește peste 6. Această creștere este propice pentru dezvoltarea infecțiilor. De asemenea, odată cu eliminarea în masă de sânge, se elimină si bacteriile normale, bune pentru organism, deci apare o dreglare și al acest nivel.

Sau poți dezvolta o infecție care să nu aibă legătură directă cu schimbările hormonale din perioada menstruației- nu, nu te rușina dacă este așa, deoarece nu pot spune că este un lucru normal, însă în societate în care trăim, trecem prin atâtea schimbări psihice-stres sau fizice din cauza alimentației sau a stilului de viață, încât aceste infecții reprezintă un subiect care nu este anormal sau tabu.

Să luăm ca exemplu o infecție care nici măcar nu este cu transmitere sexuală- cea cu Candida Albicanis, Candida fiind un fung care există în mod normal în mucoasa vaginală și care în diverse momente prinde ocazia de a se dezvolta excesiv și de a cauza simptome neplăcute și infecție- poate fi dezvoltată infecția inclusiv de persoanele care nu au contact sexual sau care nu au avut vreodată! De unde? De la numeroșii factori favorizanți, plus din cauza antibioticelor care omoară și bacteriile bune, care mențin echilibrul normal al mucoasei vaginale.

Dar, de ce cauzele enumerate mai sus (menstruația, factorii favorizanți ai infecțiilor) plus altele precum ar fi stresul, duc la modificări care ne cauzează probleme? Pentru că mucoasa vaginală în mod normal are un pH de 3,8- 4.5. pH care de cele mai multe ori este nepotrivit dezvoltării bacteriilor.

Factorii favorizanți- precum anumite materiale ale lenjeriei, umiditatea excesivă menținută de această lenjerie, contactul sexual protejat sau neprotejat sau de absorbantele zilnice, stresul șamd duc la schimbarea pH-ului mucoasei, ceea ce duce la predispunerea apariției infecțiilor.

De ce v-am plictisit cu atâtea povești?

Pentru că TREBUIE să știți toate aceste lucruri. Când aveți o problemă trebuie să știți ce e, de ce și cum se previne și tratează. Trebuie să înțelegeți ceea ce folosiți. Prin urmare, vreau să înțelegeți de ce Servețelele cu bicarbonat de sodiu Barza sunt atât de bune.

Folosirea Șervețelelor cu bicarbonat Barza în perioada menstruației, în perioadele de stres, de dereglare hormonală sau de apariție în viața voastră o oricărui factor favorizant vă ajută să preveniți infecțiile și simptomele neplăcute sau să vă ajute la combaterea lor.

Cred că știți deja că spălăturile cu bicarbonat de sodiu sunt mereu recomandate de medici în astfel de situații, deci prin conținutul acestei substanțe în șervețele, lucrurile devin mai ușoare.

Aceste șervețele:

 • elimină senzația de disconfort din perioadele cu probleme
 • elimină mirosurile neplăcute create de bacterii/fungi
 • sunt neiritante
 • sunt testate dermatologic

20 Buc nu costă nici 10 lei și le găsiți deseori la ofertă! NU înlocuiesc un tratament medicamentos necesar în cazul în care aveți o infecție, dar sunt folosite ca adjuvant și pentru PREVENIREA problemelor în perioadele de imunitate scăzută sau pentru eliminarea senzațiilor normale de disconfort din perioada menstruației.

Le puteți lua de AICI.

Cei de la Barza ne sunt alături de peste 25 de ani (eu nici nu eram născută atunci) și au foarte multe alte produse pe care le puteți folosi cu încredere. Diverse tipuri de teste de sarcină sau de ovulație în caz că vă doriți un copil, teste pentru fertilitate, pentru infecții genitale diverse sau urinare și nu numai. Am să vă las mai jos și alte exemple, care probabil vor ajunge la o prietenă doritoare de bebe, deoarece se pare că e o modă să rămâi însărcinată când vine vorba de prietenele pe care le am.

test de sarcină ultrasensibil barza
test de ph infectii barza
barza test de ovulatie

Mult mai multe informații găsiți pe www.testulbarza.ro.

Voi folosiți produse Barza? Aveți încredere în aceste produse?

Posibil să-ți placă și

22 de comentarii

 1. Servetelele cu bicarbonat si plasturii sunt produse foarte foarte bune. Mie Barza mi-a adus vestea cea mare ca voi fi mamica

 2. Am avut ocazia sa incerc plasturii si mi-au placut mult. In cazul meu chiar sunt eficienti. Despre restul produselor nu stiam si ma bucur sa le descopar

 3. Pe mine nu m-au plictisit „povestile” tale. Sunt la asentiment cu tine si gasesc informatia utila si interesanta. Btw, multumim pentru articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *