• Acasă
  • Makeup & Frumusețe
    • Haul
    • Păreri
    • Produse consumate
    • Favoritele lunii
    • Evenimente
  • Cărți
    • Ce am mai citit – recenzii
  • Medicină
  • Contact
  • English

LacraRevs

Beauty, makeup & books

  • Acasă
  • Makeup & Frumusețe
    • Haul
    • Păreri
    • Produse consumate
    • Favoritele lunii
    • Evenimente
  • Cărți
    • Ce am mai citit – recenzii
  • Medicină
  • Contact
  • English
Home / Makeup & Frumusețe • Păreri • Sfaturi, tips & tricks / Acid azelaic The Ordinary- părere și tot ce trebuie să știi despre acest acid
acid azelaic
Makeup & Frumusețe, Păreri, Sfaturi, tips & tricks Lacramioara martie 04, 2019

Acid azelaic The Ordinary- părere și tot ce trebuie să știi despre acest acid

Bună! Astăzi am decis să vă vorbesc în detaliu despre un produs pe care eu îl folosesc de ceva timp și care funcționează pentru tenul meu: Acid Azelaic de la The Ordinary.

Am cumpărat acest produs fiind în febra achizițiilor produselor The Ordinary și nu mă așteptam să îmi placă așa mult. Personal, îmi place să testez produse de îngrijire a tenului și să le folosesc până la ultima picătură dacă mi se potrivesc. Acest lucru s-a întâmplat și cu acest produs care mai are foarte puțin și pe care trebuie să îl recumpăr curând.

Despre The Ordinary Acid Azelaic

Acidul Azelaic de la The Ordinary este în concentrație de 10%, ceea ce este o concentrație destul de mare.

Acestea sunt caracteristicile pe care le prezintă produsul:

  • nu conține alcool;
  • nu conține ulei;
  • nu conține gluten sau urme de nuci;
  • este vegan;
  • este cruelty- free

Însă, conține silicon!

Cantitate: 30 mL

Consistență: gel-cremă;

Ce este acidul azelaic?

Acidul azelaic se găsește în grâne(Cereale), dar în mod natural este produs de niște fungi care există în mod normal pe suprafața pielii noastre.

Chimic, este numit un acid dicarboxilic (adică are 2 grupări chimice care se scriu în felul următor -COOH), mai jos vă voi lăsa și formula structurală a acidului, doar așa de curiozitate pentru voi ( eu sunt pasionată de chimie din liceu). Acesta acționează ca un exfoliant blând pentru ten, ceea ce ajută foarte mult la deblocarea porilor și desigur că netezește pielea și îi conferă luminozitate, eliminând petele pigmentare postacnee sau acneea în sine. De asemenea, tratează rozaceea și melasma. Având efect antioxidant, încetinește procesul de îmbătrânire al pielii. Practic, efectul lui este anti-inflamator, anti-bacterial și anti-keratinizare (adică celulele moarte se elimină, nu se strâng pe piele și ajung în pori, provocând acnee).

De asemenea, poate fi folosit pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel sensibil.

acid azelaic the ordinary

Diferența dintre AHA, BHA și acidul azelaic

De-a lungul timpului, mai ales dacă sunteți pasionate de skincare, sigur ați auzit de AHA și BHA care sunt acizi și ei. AHA= acizi alfahidroxiacid- adică are gruparea chimică -OH în poziția alfa și BHA= betahidroxiacid, adică are gruparea chimică -OH în poziția beta. Despre aceștia v-am vorbit AICI.

Acum, vreau să vă spun că acidul azelaic nu face parte din aceste categorii, ci este un alt tip de acid. Un tip de acid care în concentrația de 10% pe care o are și acest produs de la The Ordinary are cel mai bun efect pentru piele. Cu toate acestea, efectele lui sunt mai mici decât în cazul acizilor AHA și BHA, dar are anumite efecte în plus.

Dacă ați intrat să citiți despre acizii AHA și BHA știți deja ceea ce fac ei, însă am să vă mai dau 2 mici exemple, poate vă amintiți mai bine. Acizi AHA sunt acidul glicolic (despre care vă voi vorbi curând) și lactic, iar BHA- acidul salicilic. Acestea sunt doar exemple. Sunt mulți mai mulți. Aceștia au de asemenea rolul de a exfolia, antiîmbătrânire și de a îmbunătăți aspectul pielii, însă acizii BHA au rolul de a debloca porii,  pe care acizii AHA nu îl au, de aceea este de recomandat să se folosească împreună.

Acidul azelaic

Acidul azelaic vine aici cu un plus de efect asupra petelor pigmentare postacnee, a acneei, a rozaceei și a culorii neuniforme a tenului. Utilizarea lui, te va ajuta foarte mult în a rezolva aceste probleme!

Însă, dacă ai un ten acneic sau pete pigmentare pe ten, trebuie să folosești toate tipurile de acid, dar cu grijă! Dacă ai probleme moderate-majore de acest tip, chiar trebuie să le folosești împreună!

Mai jos vedeți diferențele dintre acizi la nivelul structurii chimice, poate vă ajută cumva.

Așa arată acidul azelaic.

Uite un exemplu de îngrijire a tenului cu acizi: poți folosi dimineața acidul azelaic și să aplici după acesta loțiunea de protecție solară, iar seara să aplici tonerul cu acid glicolic tot de la The Ordinary (care este un acid AHA) sau tonerul cu BHA de la CosRX (Care ajută mai mult la deblocarea porilor). De asemenea, o dată pe săptămână poți folosi exfoliantul chimic AHA 30% și BHA 2% tot de la The Ordinary. Pentru a nu agresa pielea, sfatul meu este să nu folosești tonerul cu AHA sau BHA în aceeași zi în care îți faci și exfolierea chimică.

Deja sunt sigură că știi că este extrem de important să îți exfoliezi tenul, pentru a îl curăța perfect, a îndepărta celulele moarte și impuritățile din mediul extern depuse în pori sau pe ten, pentru a preveni îmbătrânirea prematură a acestuia și pentru a îi îmbunătăți aspectul.

Este comparat ca eficiență în tratamentul acneei cu Accutane și alte produse asemenea! NU este TOXIC pentru organism cum este Accutane, așa că cel mai bine ar fi să optați pentru acidul azelaic dacă aveți probleme! În general, tratamentul trebuie să dureze minim 30-35 de zile ca să vedeți rezultate vizibile. Pentru rozacee undeva la 70-75 de zile!

Cum se utilizează?

Se aplică pe ten dimineața și/sau seara pentru a îmbunătăți aspectul tenului se folosește zi de zi. Însă, dacă o folosești dimineața, obligatoriu trebuie să aplici protecție solară pe ten! (Să nu uităm că trebuie să aplicăm pe ten protecție solară în fiecare zi, indiferent dacă folosim acest produs sau nu!!)

Părerea mea despre Acid Azelaic 10% The Ordinary și cum îl folosesc

Trebuie să recunosc că nu l-am folosit zi de zi și uneori chiar am făcut pauze măricele, când am considerat că tenul meu nu are nevoie de acest produs.

Tenul meu trece prin n schimbări și încă nu am descoperit cum îl pot ține sub control total. Spre exemplu, dacă astăzi am 3-4 coșuri, într-o săptămână pot să am tenul perfect curat sau plin de puncte albe. Porii din jurul nasului sunt de dimensiuni destul de mici, așa că nu mă deranjează. Țin să menționez că am un ten mixt- gras în zona T și normal/uscat în rest.

În ultima săptămână l-am folosit aproape zi de zi, spre exemplu, deoarece au apărut câteva coșuri sau am văzut câteva pete rămase în urma celor vechi.

În mod normal, pentru un rezultat perfect, ar trebui utilizat zi de zi, mai ales dacă ai probleme și țin să fac acest lucru de acum încolo!

Cum îl folosesc?

Eu îl folosesc seara, după curățarea tenului și aplicarea unui toner astringent (acum folosesc Ziaja cu manuka tree sau Acid Glicolic de la The Ordinary). Dacă simt că am nevoie de hidratare extra, vin peste cu o cremă pentru față, dar doar după ce am așteptat 10 minute de la aplicarea acidului azelaic.

Acidul azelaic este de o consistență de gel-cremă, care intră imediat în piele, dar nu hidratează foarte mult. De aceea, după aplicarea lui în majoritatea timpului ar trebui să aplici și o cremă hidratantă.

Dacă ai probleme ca acneea, ar trebui să îl folosești și dimineața și seara! Eu îl folosesc doar seara, deoarece nu am așa mari probleme alte tenului.

Vezi preț Douglas Acid Azelaic The Ordinary

Însă, trebuie să vă spun că o să vedeți o schimbare în textura tenului după doar prima zi de la aplicare. De asemenea, dacă îl folosiți aproximativ o săptămână continuu, veți vedea o îmbunătățire vizibile a aspectului tenului și că petele pigmentare încep să se estompeze. Pentru a preveni reapariția lor, ar trebui să îl folosiți zilnic! Nu uitați că dimineața trebui să aplicați protecție solară!

Îmi place extrem de mult efectul acestui produs. Tenul mereu arată vizbil mai neted și mai frumos și a trecut doar o săptămână de utilizare continuă.

NU combinați acești acizi cu vitamina C!

Sper că v-a fost de folos articolul! Voi știați toate aceste lucruri despre acidul azelaic? Îl folosiți?

 

Related Posts

  • biblioteca de la miezul noptii

    Recenzie Biblioteca de la miezul nopții – Matt Haig

    Lacramioara aprilie 25, 2021
  • isis pharma glyco a

    ISISPHARMA GLYCO-A 10% – ten mai luminos și cu mai puține imperfecțiuni

    Lacramioara martie 30, 2021
  • Părere CeraVe SA Gel de curățare antirugozități cu acid salicilic

    Lacramioara martie 28, 2021

Recent Comments

  1. Cristina Predușel spune:
    iulie 24, 2019 la 2:10 pm

    Bunaa! Mulțumim pentru pont. Urmează să îl achiziționez si eu, folosesc The Ordinary, si sunt mulțumită de ele. Si tenul meu o ia razna câteodată, si stiu ca nici eu nu il las în pace, cum apare un coș, cum il terorizez din toate colțurile . O zi faină ❤?

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      iulie 24, 2019 la 9:21 pm

      Sper să funcționeze și la tine!

      Răspunde
  2. Roxana spune:
    septembrie 15, 2019 la 10:11 pm

    Buna , îmi poți spune cum ai scăpat de punctele albe ?

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      septembrie 15, 2019 la 10:45 pm

      Bună!
      În primul rând, trebuie să găsești cauza apariției lor și să elimini acel produs/acel obicei. Poate un anumit fond de ten, cremă sau poate folosești burete pentru fondul de ten/pensulă fără să le speli înainte de fiecare utilizare. De asemenea, lipsa dezinfectării ecranului de la telefon cu spirt măcar o dată pe săptămână poate fi cauza. Fire de păr crescute sub piele de asemenea.
      După ce ai realizat cauza, poți scăpa de ele mai rapid, cu ajutorul unui exfoliant chimic ușor. Acidul lactic sau dacă tenul tău suportă, acidul glicolic. Despre acidul glicolic găsești absolut tot ce ai nevoie tot la mine pe blog. Îți trebuie un exfoliant din categoria AHA care are rolul de a exfolia pielea delicat, deoarece punctele albe sunt niște probleme de suprafață, nu de adâncime.
      Dacă nu ai descoperit cauza, ele vor reapărea și acizii AHA te vor ajuta doar să scapi de ele mai repede.

      Răspunde
  3. Roxana spune:
    septembrie 16, 2019 la 12:09 am

    Multumesc frumos !❤️

    Răspunde
  4. Alina spune:
    octombrie 6, 2019 la 6:08 pm

    Buna! Am început de cuperoza si pete de pigmentare, am încercat diferite creme cu recomandare de la doctori dermatologi însă nu văd nici o diferența , as vrea sa încerc si produsele de la the ordinary doar ca nu știu care sunt potrivite pentru problema mea.

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      octombrie 6, 2019 la 10:04 pm

      Ai tenul sensibil?

      Răspunde
      • Alina spune:
        octombrie 7, 2019 la 2:52 am

        Da am un ten sensibil

        Răspunde
        • Lacramioara spune:
          octombrie 11, 2019 la 1:18 am

          Trebuie să știi că având tenul sensibil, produsele acestea trebuie întâi testate pe o bucățică de piele. Cuperoza și petele pigmentare sunt probleme greu de tratat, care necesită foarte mult timp de tratament.. așa că trebuie să folosești un produs cel puțin o lună ca să știi dacă poate face o diferență sau nu.
          Pentru petele pigmentare, un produs The Ordinary care acționează mai ușor și care nu irită tenul sensibil este acidul azelaic. La fel, după o lună de utilizare zilnică vei vedea adevăratele rezultate. Tot pentru pete pigmentare, mai este Niacinamida cu Zincul, însă acest produs este mai puternic ca cel azelaic și trebuie să vezi mai întâi dacă îți provoacă probleme tenului sensibil, nu să îl aplici din prima.
          Pentru cuperoză, din păcate, eu nu știu ceva mai eficient decât tratamentele cu laser care din păcate sunt foarte costisitoare.
          Alpha Arbutin 2% cu acid hialuronic TO este de asemenea, o opțiune care poate ajuta ușor și cu cuperoza. Nu le poți folosi pe toate odată, așa că în momentul în care ești la farmacie/online și te decizi la ceva, citește mai întâi toată lista cu ingrediente să vezi dacă ești sensibilă la ceva de acolo și știi asta, citește descrierea să vezi care ți se potrivește cel mai mult și abia mai apoi alege.
          Cuperoza, dacă este la început, din punctul meu de vedere, în afară de crema recomandată de medicul tău dermatolog, o rutină de skincare bună și un stil de viață sănătos te va ajuta mult. O cremă de curățare, nespumantă, fără alcool, hidratantă precum cea de la La Roche Posay Toleriane, nu te ștergi apăsând sau frecând, hidratezi bine, folosirea de produse cu antioxidanți pot face mici minuni la o cuperoză la început.

          Răspunde
          • Alina spune:
            octombrie 15, 2019 la 7:20 pm

            Multumesc mult ?

  5. Larisa spune:
    mai 13, 2020 la 8:12 pm

    Nu pot folosi dimineața azelaicul si seara vitamina C?

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      mai 14, 2020 la 1:15 am

      Bună! Da, poți folosi așa! Cu protecție solară a2a zi minim 30, de preferat 50!

      Răspunde
  6. Daniela spune:
    iulie 21, 2020 la 9:29 am

    Buna de cat ar trebui să fie Spff??

    Răspunde
    • Lacramioara spune:
      iulie 23, 2020 la 7:02 pm

      Bună!
      SPF 50 este recomandat care oferă protecție de 98%.
      SPF 30 oferă protecție de 97%, dar este recomandat vara, după folosirea acizilor să se folosească cât mai mult.
      Dacă ai posibilitatea, folosește SPF 50

      Răspunde
  7. Ela spune:
    septembrie 3, 2021 la 12:44 am

    Bună! Am 21 de ani și acnee nu foarte agravată. Ce produse de exfoliere as putea folosi astfel incat sa combin toate tipurile de acizi necesari tenului meu mixt – gras intr-un pret bun? (Aha, bha si azelaic sau doar bha si azelaic?)

    Răspunde

Leave a Comment

Anulează răspunsul

Despre mine

LacraRevs
LacraRevs

Lăcrămioara. 25 ani.

Lacramioara
carturesti.ro%20 carturesti.ro%20 starshiners.ro%20

Newsletter

Loved posts

  • Păreri

    The Ordinary AHA 30% + BHA 2% soluție exfoliantă

  • Makeup & FrumusețePăreriSfaturi, tips & tricks

    Acid azelaic The Ordinary- părere și tot ce trebuie să știi despre acest acid

  • Makeup & FrumusețePăreri

    Review/Părere Acid Salicilic The Ordinary- tot ce trebuie să știi

  • Păreri

    Apă termală Avene vs Uriage – review și comparație

  • Păreri

    Review Gel Booster Vichy Mineral 89

[instagram-feed]

@Twitter Feed

Latest Pins!

Theme by Bloompixel. Proudly Powered by WordPress
Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți în regulă, dar puteți renunța, dacă doriți. Accept Refuz Șterge cookie Citeşte mai mult
Politică de confidențialitate

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ